Leto 2020
30.05.2020

Giveaway: testirali smo dva proizvoda za negu lica brenda Eucerin, a sada je red na vas

Nakon što smo najveći deo proleća proveli u izolaciji, svi smo jedva dočekali toplije dane koji nam pružaju mogućnost da se družimo s prijateljima u baštama omiljenih kafića, da uživamo u dugim šetnjama gradom, a uskoro nas očekuje i početak sezone kupanja na gradskim bazenima. Izlazak na sunce svima prija jer ono blagotvorno deluje na imuni sistem i raspoloženje, stimuliše proizvodnju vitamina D u organizmu, ali opšte je poznata činjenica i da može značajno da naudi zdravlju kože. Lekciju da bi zaštita od sunca trebalo da bude obavezan deo svakodnevne beauty rutine odavno smo naučili, a to je i jedini način da naša koža što duže zadrži mladalački izgled, svežinu, gipkost i zdrav sjaj. U skladu sa tim, brend Eucerin® razvio je čitav niz preparata za zaštitu od sunca, koji odgovaraju različitim potrebama kože, a poseban akcenat stavili su na liniju proizvoda namenjenih osobama koje imaju probleme s hiperpigmentacijom.

1 eucerin

@eucerin_srbija

Dva njihova preparata – Eucerin® Anti-Pigment Dvofazni serum i Eucerin® Pigment Control Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+ – imali smo priliku da testiramo tokom prethodne četiri nedelje, ali pre nego što smo počeli s upotrebom istražili smo šta se krije iza ovih formulacija.
Za one koji ne znaju, hiperpigmentacije, odnosno tamne fleke na licu, nastaju usled prekomerne proizvodnje melanina (pigmenta koji daje prirodnu boju našoj koži, kosi i očima) na pojedinim delovima kože. Tu prekomernu proizvodnju izaziva mnoštvo faktora, ali se glavni mogu povezati s izlaganjem sunčevim zracima, genetskim faktorima, starosnim dobom, hormonskim uticajima i povredama ili zapaljenjem kože. Oni koji se suočavaju s ovim problemom znaju koliko je uporan i da nije ni malo jednostavno pronaći preparate koji imaju efikasno dejstvo, kao i da, čak i kada postignemo neke pomake, nakon izlaganja suncu tokom leta, fleke se obično vrate, a neretko se pojavljuju i nova oštećenja. Ipak, to ne znači da rešenje ne postoji, pa je uz redovnu i adekvatnu negu i zaštitu od sunca specijalno formulisanu za kožu sklonu hiperpigmentacijama, moguće umanjiti vidljivost starih i sprečiti pojavu novih fleka.
U borbi protiv hiperpigmentacija koje izaziva sunčevo zračenje ključno je smanjenje aktivnosti enzima tirozinaze, a kao najefikasnija supstanca do sada se pokazao Thiamidol. Eucerin® Anti-Pigment linija, kao i Eucerin® Pigment Control fluid za zaštitu od sunca SPF 50+, u osnovi svoje formulacije sadrže Eucerin® patentirani ®Thiamidol, sastojak koji je tokom desetogodišnjeg istraživanja i testiranja 50 hiljada supstanci u istraživačkom centru ovog brenda, pokazao najbolju efikasnost u borbi protiv hiperpigmentacija.

4 eucerin g

@eucerin_srbija

Zvezda ove linije je Eucerin® Anti-Pigment Dvofazni serum, koji smo imali priliku da testiramo tokom četiri nedelje. Reč je o prvom preparatu koji kombinuje visoku efikasnost u borbi protiv starenja kože i pouzdane efekte u ublažavanje hiperpigmentacija i ujednačavanju tena, a njegova inovativnost počiva na kombinovanju sadržaja dve odvojene komore, koje sadrže formulacije koje se ciljano bore protiv starenja i pojave fleka na koži. Formulacija komore ispunjene sadržajem nežno roze tona, sadrži Thiamidol koji deluje u korenu pojave hiperpigmentacija smаnjujući proizvodnju melanina tačno na mestima gde se hiperpigmentacije pojavljuju. Na taj način obezbeđuje umanjenje fleka i sprečavan njihovo ponovno pojavljivanje dok druga komora sadrži providni serum koji u osnovi svoje formulacije ima hijaluronsku kiselinu dugog i kratkog lanca. Hijaluronska kiselina dugog lanca obezbeđuje adekvatnu hidrataciju u površinskim slojevima kože i aktivno deluje na umanjenje bora. Hijaluronska kiselina kratkog lanca, 40 puta manje molekulske mase, prodire u dublje slojeve kože gde duboke bore nastaju, obezbeđujući koži dubinsku hidrataciju, a time i popunjavanje bora i vraćanje jedrine.
Već pri prvom susretu sa serumom imali smo priliku da se uverimo u njegovu laganu teksturu. Preparat se brzo upija i ima veoma prijatan miris što je njegov dodatni plus, a koža je već nakon prvog nanošenja glatka i meka na dodir. Serum smo koristili u jutarnjoj beauty rutini, a nakon njegovog nanošenja usledila bi upotreba Eucerin® Pigment Control Fluida za zaštitu od sunca SPF 50+. Fluid je zasnovan na spektralnoj tehnologiji koja kombinuje UV zaštitu i biološku zaštitu od potencijalnih oštećenja DNK kože izazvanih sunčevim zračenjem, kao i zaštitu od vidljive svetlosti visoke energije. Pored toga, ovaj preparat sadrži ključni Eucerin® aktivni sastojak u borbi protiv fleka – Thiamidol. Kao glavnu prednost ovog preparata istakli bismo njegovu nemasnu teksturu koja se lako upija u kožu bez ostavljanja masnog traga. Upravo zbog toga, pogodan je kao podloga za šminku.

3 eucerin g

@eucerin_srbija

Osim što su nam se već na samom početku proizvodi dopali zbog njihovih laganih formulacija, usledio je period očekivanja rezultata. Prve pomake, kada je reč o flekama, gotovo istovremeno počeli smo da primećujemo nakon 15-ak dana, a u narednom periodu situacija je bila sve bolja i što je najvažnije niko se nije požalio na pojavu novih mrlja, koje neretko nastaju u ovo doba godine. Osim što su preparati polako, ali sigurno počeli da rešavaju ovaj uporan problem, svi smo bili zadovoljni stepenom hidratacije koji pružaju, a složili smo se i da smo prvi put nakon izolacije primetili da naša koža dobija zdrav sjaj.

5 Anti-Pigment-Dvofazni-serum

Eucerin® Anti-Pigment Dvofazni serum6 Pigment Control Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+Pigment control SPF 50

Eucerin® Pigment Control Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+

 

• U saradnji sa brendom Eucerin® poklanjamo vam Eucerin® Anti-Pigment Dvofazni serum i Eucerin® Pigment Control Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+. Posetite naš Instagram profil @injournal.rs i saznajte detalje giveawayja. Srećno!

Foto: Instagram, Promo

Poslednje vesti
Ne propustite