15.10.2015

Goran Jevtić sa monodramom “Ledeni svici” gostuje u Parizu

Monodrama “Ledeni svitac” u kojoj igra maestrali Goran Jeftić sutra će biti izvedena u Gledalištu Kulturnog centra Srbije u Parizu. Jedan od najboljih glumaca svoje generacije povešće našu i francusku publiku na egzotično produhovljeno putovanje u monodrami koja je nastala po motivima istoimenog romana francuskog pisca srpskog porekla Vladana Radomana. Roman je adaptirao Jovan Ćirilov, režiju potpisuje Tanja Mandić Rigonat, a reč je komadu koji se kod nas izvodi u Operi i teatru Madlenianum.

2p gj 151015

“Ledeni svitac” je ispovest mladog Vijetnamca – izbeglice koji otkriva pogled na tri sveta – na svet njegovog detinjstva u jednom nesrećnom delu Azije, na Zapadni svet, preko Francuske u kojoj se mladi Vijetnamac obreo usvajanjem, i na evropski Istok preko poočima Jugoslovena (Srbina) koji se ne snalazi baš najbolje na tom Zapadu. Bezazlenost ovog mladića sa njegovim istočnjačkim pogledima na svet, život i samog sebe, pomažu nam da njemu tuđ, a nama poznat svet vidimo u novom svetlu.
Predstava će biti titlovana na francuski jezik, a održava se uz finansijsku podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

1p gj 151015

Poslednje vesti
Ne propustite