25.09.2015

Gordana Dimitrijević: Obuća sarajevske dizajnerke osvaja svet

Sarajevska dizajnerka Gordana Dimitrijević koja već dve decenije živi u Parizu, pre tri godine osnovala je istoimeni brend obuće i drugih asesoara koji je za kratko vreme osvojio modno osvešćene Francuskinje, a obožavaju ga i devojke sa prostora bivše Jugoslavije. Zahvaljući domaćim blogerkama, Tamari Kalinić, Zorani Jovanović i Lili Mitrović, cipele sa njenim potpisom sve su popularnije i u našoj zemlji, a podjednako ih vole žene u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

1p s 24915

Gordana je 1995. godine napustila Sarajevo i studije ekonomije u potrazi za boljim životom u Parizu. Tamo je završila prestižnu školu Studio Bercot čiju diplomu ima i Isabel Marant dok je modni menadžment usavršila na Institutu Français de la Mode. Svoj rad je godinama usavršavala u kompanijama kao što su Charles Jourdan, Mellow Yellow, Stephane Kelian i Accessoire Diffusion, a san da osnuje vlastiti brend ostvarila je 2012. Njen rad brzo su prepoznale žene u Francuskoj, ali i modni stručnjaci, pa se tako modeli sa potpisom ove dizajnerke mogu pronaći u časopisima kao što su Elle, Grazia, Marie Claire, Cosmopolitan ili L’officiel.

2p s 24915

Njen dizajnerski stil nije zasnovan na aktuelnim trendovima već na upečatljivoj dizajnerskoj viziji. Upečatljive boje i geometrijski oblici sastavni cu deo gotovo svih modela. Prisutni su i kontrasti u teksturama poput onog između glatke i brušene kože, a ne zazire ni od raskošnih detalja poput kristala.


Foto: http://www.gordanadimitrijevic.fr/

Poslednje vesti
Ne propustite