24.10.2015

Govor tela: Četiri trika da ostavite utisak osobe visokog samopouzdanja

Samopouzdanje je kod nekih urođeno, može se vežbom naučiti, a može se i odglumiti. Prema rečima Tonya Reiman, jedne od najpoznatijih motivacionih govornika u Americi i stručnjaka u oblasti govora tela, postoje brojni trikovi kojima se možete uspešno služiti i odavati utisak osobe sigurne u sebe, iako se osećate sasvim sigurno. Ključ je u položaju pojedinih delova našeg tela, a Tonya izdvaja četiri glavna saveta.

#1 Opustite lice

1p s 241015

Kada smo nesigurni imamo tendenciju da stegnemo mišiće lica. Naborano čelo, stisnuti zubi ili spuštena brada, prvi su pokazatelji da nemamo dovoljno samopouzdanja. Zbog toga, kada se nađete u takvoj situaciji, samo udahnite duboko i opustite sve mišiće lica. Osoba preko puta vas tako neće moći da zna da ste nesigurni.

#2 Ispravite leđa

2p s 241015

Za osobe sa niskim samopouzdanjem sasvim je tipično da koračaju ili sede spuštenih ramena. Nekada i nesvesno zauzimamo ovaj položaj kada želimo da budemo neprimećeni. Ali, kada želite da odate utisak samopouzdane osobe, moraze ispraviti kičmu. Osim što će to uticati na osobe u vašem društvu i sami ćete se bolje osećati jer na taj način omogućavate da kiseonik bolje struji kroz vaše telo.

#3 Osmeh

3p s 241015

Nikad nemojte podcenjivati moć osmeha. Reiman tvrdi da je jedna od odlika osoba sa visokim samopouzdanjem stalan smešak na licu. Na taj način postajete i privlačniji drugim ljudima, jer vaš osmeh i kod njih izazova hemijsku reakciju u organizmu koja smanjuje stres i poboljšava raspoloženje. Smeh je zarazan i kada nastupite sa osmehom i druga osoba će imati potrebu da vam uzvrati ljubaznošću.

#4 Blago nagnite glavu u levu stranu

4p s 241015

Kada ste u intimnom okruženju, kao što je sastanak sa potencijalnim partnerom i kada želite da druga osoba stekne poverenje u vas, Reiman preporuča da je gledate pravo u oči, a da glavu blago savijete u levu stranu. Ovaj položaj, svako lice čini privlačnijim, ali istovremeno na taj način šaljete signale samopouzdanja.

Poslednje vesti
Ne propustite