23.08.2015

Grit and Glamour: Izložba posvećena Elizabeth Taylor

U londonskoj Galeriji Getty Images uskoro se otvara foto retrospektiva posvećena legendarnoj američkoj glumici Elizabeth Taylor. Postavka pod nazivom “Grit and Glamour” posvećena je njenom humanitarnom radu odnosno tridesetogodišnjoj kampanji holivudske ikone protiv HIV-a i AIDS-a.
– Cilj ove izložbe je da odamo počast hrabroj Elizabeth i njenoj misiji u podizanju svesti o HIV-u i AIDS-u u doba kad se o njima nije gotovo ništa znalo – rekla je kustos izložbe Susanna Harrison i dodala:
– Želeli smo da fotografije odražavaju njen neverovatan duh i odlučnost, a istovremeno otkriju jedinstvenu lepotu tada mlade holivudske zvezde u usponu. Fotografije prikazuju Elizabeth kao ženu, majku i glumicu u formalnim i svakodnevnim situacijama.
Svečano otvaranje izložbe “Grit and Glamour” zakazano je za 9. oktobar, a publika će imati priliku da vidi ovu postavku do 7. novembra. Nakon toga, počeće turneja po svetu koja će obuhvatiti Njujork i Los Anđeles. Fotografije će moći i da se kupe, a sav prihod od prodaje namenjen je Američkom fondu za istraživanje AIDS-a AmFAR koji je 1985. godine osnovala upravo Taylorova.

Poslednje vesti
Ne propustite