05.03.2017

Helena Malogorski otkriva recept za sirovu čokoladu

Znamo da o ukusima ne treba raspravljati, ali kada je u pitanju čokolada, stvar je jasna – svi je vole. Teško ćete pronaći osobu koja nije ljubitelj ove neodoljive poslastice i to u svim mogućim oblicima. Osim što je odličnog ukusa, čokolada podiže raspoloženje jer podstiče lučenje hormona sreće. Najvažniji sastojak ove delicije je kakao, a pravi sirovi kakao spada u red najnejverojatnijih biljki na planeti – sadrži mnogobrojne minerale i antioksidanse, kao i nutritijente koji podižu raspoloženje i daju energiju. Zato vam naša stalna saradnica Helena Malogorski danas otkriva recept za raw čokoladu koju vrlo jednostavno možete napraviti sami. A najbolje od svega je da u ovoj čokoladi možete uživati u neograničenim količinama, jer osim što je ukusna, ona je i zdrava!

Sastojci:
4 supene kašike ekspandirane kinoe
3 supene kašike sirovog kakaa
3 supene kašike kokosovog ulja
3 supene kašike agave sirupa

Priprema:

Otopiti kokosovo ulje, dodati kakao i agave sirum i na kraju umešati ekspandiranu kinou. Dobijenu smesu staviti u silikonski kaput i odložiti u zamrzivač na oko 45 minuta. Na kraju, izvaditi i ostaviti nekoliko minuta na sobnoj temperaturi te konzumirati.

Poslednje vesti
Ne propustite