nas hm 13819
13.08.2019

H&M ima novu kolekciju nastalu u saradnji s čuvenim britanskim brendom

Brend H&M ostvario je saradnju s eklektičnom britanskom modnom kućom Richard Allan, osnovanom 1962. godine, koja je poznata po čuvenim maramama sa odvažnim printom, apstraktnim šarama i živopisnim bojama. Ženska kolekcija biće prepuna legendarnih printova koje su ponovo oživeli dizajneri iz H&M-a, a u prodaji će se naći od 22. avgusta.

1hm 13819

Sa velikim izborom stylish haljina, bluza, suknji, košulja, pantalona i modnih dodataka, H&M x Richard Allan kolekcija nudi odeću za savremenu ženu s uzbudljivom energijom šezdesetih godina prošlog veka. Printovi koji su korišćeni za ovu kolekciju preuzeti su iz velike arhive brenda Richard Allan, kao što su nazaboravni Piccadilly, Paraph, Palme

2hm 13819

- Divno je što će printove mog oca nositi čitava nova publika, on bi sigurno bio oduševljen, baš kao što sam ja. Mnogi od njegovih upečatljivih dizajnerskih kreacija relevantni su i danas, kao što su to bili kada su nastajali – od šezdesetih do osamdesetih godina, a ova H&M-ova reinterpretacija za 21. vek zaista je inspirativna. Nadam se da će otvoriti vrata novim generacijama, pokazujući izvanredan talenat mog oca, čiji su printovi postali sinonim za koloritan šik – rekla je Kejt Alen, kreativna direktorka kuće Richard Allan London, dok je povodom ove kolaboracije Marija Ostblom, glavna dizajnerka ženske odeće u H&M-u, izjavila:

3hm 13819

- Buran život Londona šezdesetih godina prošlog veka jedna je legendarna era prepuna predivnih printova i veselog duha koji se oseća i danas. Zaista smo uzbuđeni što sarađujemo s jednim od najvećih majstora printa svih vremena. Uzeli smo vintage printove s marama i oživeli smo ih u novom kontekstu, tako da je H&M x Richard Allan kolekcija u isto vreme jaka i ženstvena, ali sa notom sofisticiranosti.

4hm 13819

Foto: Promo

Poslednje vesti
Ne propustite