nas ue
29.03.2020

Imamo odlične ideje za prolećnu dekoraciju doma

Svako proleće budi dekoratere u svima nama i poziva nas da dovedemo boje u svoj dom, a potreba za što lepšim životnim prostorom posebno je izražena ove godine, kada najveći deo vremena provodimo u kućnom karantinu. Da bi nam period izolacije prošao u što boljoj atmosferi, jako je važno da se potrudimo da naš enterijer odiše pozitivnom energijom i da se osećamo prijatno u njemu. Da bi vaš dom postao lepše mesto za život potrebno vam je svega nekoliko malih promena. Mi imamo četiri predloga.

ZA POČETAK VAM JE POTREBNO SVEŽE CVEĆE

1ue

 

Sveže cveće i biljke u saksijama savršen su prolećni dekor koji uliva život i toplinu u vaš prostor. Međutim, kućne biljke mogu mnogo više da urade u vašem domu, osim oživljavanja atmosfere. Dokazano je da biljke unutar vašeg doma imaju terapeutski efekat i mogu vam doneti gomilu zdravstvenih pogodnosti. One mogu poboljšati kvalitet vazduha unutar vašeg doma, povećavati nivo vlažnosti i smanjiti količinu prašine. Učinite sebi uslugu i unesite više zelenila u kućnom životu!

OSVETLITE PROSTOR

2ue

 

Svaki dom izgleda bolje kada je osvetljen dok neadekvatan izvor svetlosti može ozbiljno da utiče na vas i umanji osećaj udobnosti. Investirajte u odgovarajuće osvetljenje i oslobodite se neprozračnih zavesa ili ih jednostavno pomerite s prozora.

NAPRAVITE PROMENU U SPAVAĆOJ SOBI

3pu 28316

Spavaća soba je mesto gde započinje svaki vaš dan zato je ne treba potcenjivati. Osvežite svoju spavaću sobu novim, šarenim tapetama i prekrivačima. Sakupite gomilu jastuka, miksujte geometrijske otiske sa cvetovima, velike otiske sa malim… Obratite pažnju da otisci budu u skladu sa velikim komadima u vašoj sobi, poput komoda ili ormara. Uskladite sve sa abažurima na lampama, tepihom ili drugim dekorom u vašoj sobi.

UREDITE TERASU ILI DVORIŠTE

5pu 28316

Sa dolaskom lepog vremena, mnoge naše aktivnosti odvijaju se napolju. Od prve jutarnje kafe ili čitanja, do prijatnih večernjih okupljanja sa prijateljima na otvorenom. Zato očistite svoju terasu ili preuredite dvorište i unesite nov nameštaj. Investirajte u set za sedenje, zatim dodajte malo zelenila i nove saksije sa cvećem.

Foto: @mydomaine

Poslednje vesti
Ne propustite