04.03.2021

Imamo odlične predloge za prolećnu dekoraciju doma

Svako proleće budi dekoratere u svima nama i poziva nas da dovedemo boje u svoj dom, a potreba za što lepšim životnim prostorom posebno je prisutna u poslednjih godinu dana kada smo naučili da dobar deo slobodnog vremena provodimo kod kuće. Da bi nam vreme u svoja četiri zida proteklo u što boljoj atmosferi, važno je da se potrudimo da naš enterijer odiše pozitivnom energijom i da se osećamo prijatno u njemu. To ne znači da su nam potrebne velike promene jer u svega nekoliko koraka svaki dom može postati lepše mesto za život. Mi vam u nastavku donosimo četiri predloga.

ZA POČETAK VAM JE POTREBNO SVEŽE CVEĆE

1ue

Sveže cveće i biljke u saksijama savršen su prolećni dekor koji uliva život i toplinu u prostor. Međutim, sobne biljke mogu mnogo više da urade u vašem domu, osim oživljavanja atmosfere. Dokazano je da biljke u domu imaju terapeutski efekat i mogu vam doneti gomilu zdravstvenih pogodnosti. One mogu poboljšati kvalitet vazduha unutar vaše kuće ili stana, povećavati nivo vlažnosti i smanjiti količinu prašine. Učinite sebi uslugu i unesite više zelenila u svoj dom!

OSVETLITE PROSTOR

2ue

Svaki dom izgleda bolje kada je osvetljen dok neadekvatan izvor svetlosti može ozbiljno da utiče na vas i umanji osećaj udobnosti. Investirajte u odgovarajuće osvetljenje i oslobodite se neprozračnih zavesa ili ih jednostavno pomerite s prozora.

NAPRAVITE PROMENU U SPAVAĆOJ SOBI

3pu 28316

Spavaća soba je mesto gde započinje svaki vaš dan zato je ne treba potcenjivati. Osvežite svoju sobu novim, šarenim tapetama i prekrivačima. Sakupite gomilu jastuka, miksujte geometrijske otiske sa cvetovima, velike otiske sa malim… Obratite pažnju da printevi budu u skladu sa velikim komadima u vašoj sobi, poput komoda ili ormara. Uskladite sve sa abažurima na lampama, tepihom ili drugim dekorom.

UREDITE TERASU ILI DVORIŠTE

5pu 28316

Sa dolaskom lepog vremena, mnoge naše aktivnosti odvijaju se napolju. Od prve jutarnje kafe ili čitanja, do prijatnih večernjih okupljanja sa prijateljima na otvorenom. Zato očistite svoju terasu ili preuredite dvorište i unesite nov nameštaj. Investirajte u set za sedenje, zatim dodajte malo zelenila i nove saksije sa cvećem.

Tekst: INJournal magazin
Foto: @mydomaine

Poslednje vesti
Ne propustite