nas pp 121019
16.02.2020

Imamo recept za najsočniju pohovanu piletinu

Mada je došao period godine kada polako počinjemo da razmišljamo o tome kako da se oslobodimo viška kilograma koje smo dobili tokom zime, postoje prilike kada bi trebalo da priuštimo sebi uživanje u comfort food zalogajima, a jedna od njih je nedeljni ručak. Ako još niste sigurni šta biste mogli da pripremite danas, mi vam predlažemo pohovanu piletinu. Ovaj specijalitet popularnost duguje američkoj kulturi, ali se vremenom odomaćio u celom svetu. Vole ga sve generacije i zato je uvek dobar izbor za ručak ili večeru.

1pp 121019

Mada mnogi misle da je za pripremu hrskave piletine potrebno provesti sate u kuhinji, zapravo je reč o veoma jednostavnom jelu koje svako može da napravi. Za pohovanu piletinu najvažnije je da bude sočna i hrskava, što nije teško postići. Idealan je izbor za porodični ručak ili večeru, a fini pileći štapići mogu zameniti i grickalice u kojima svi volimo da uživamo dok gledamo film.
U nastavku vam donosimo recept sa kojim ne možete da pogrešite.

Black-Pepper-Rub-Chicken-Fingers-with-Greek-Yogurt-Ranch.-5

Sastojci
oko 600g pilećih prsa bez kožice
ulje za prženje
Za testo:
4 kašike kukuruznog brašna
1/4 šolje belog brašna
1 kašičica praška za pecivo
1/2 šolje vode
1/2 kašičice soli
1 jaje
1 belance
2 kašike susama

Black-Pepper-Rub-Chicken-Fingers-with-Greek-Yogurt-Ranch.-6

Priprema: Pileće meso iseći na štapiće. Pomešati kukurzno brašno, brašno, prašak za pecivo, so, jaje i belance, izmešati kratko mikserom ili žicom, dodati vodu i kratko izmiksati da se dobije smesa gušća nego za palačinke. Na kraju dodajte 2 kašike susama i promešajte.
Isečeno meso staviti u testo, ostaviti tek toliko da svi parčići budu lepo obloženi. Zagrejte u tiganju ulje i pržite meso dok ne dobije lepu boju s obe strane. Piletinu poslužite uz svoj omiljeni sos.

Black-Pepper-Rub-Chicken-Fingers-with-Greek-Yogurt-Ranch.-9

Foto: @halfbakedharvest

Poslednje vesti
Ne propustite