29.09.2015

Ines Janković predstavila kolekciju Calla iz linije Modern Bride

Modna dizajnerka, Ines Janković predstavila je na nesvakidašnji način kolekciju Calla 2015/16 iz linije Modern Bride, njenog brenda INES Atelier. Novi modeli prikazani su kroz dvadesetominutnu predstavu u Centru za kulturnu dekontaminaciju, a kreativni koncept oduševio je sve prisutne.

nas p i 29915

Bela haljina u različitim varijantama prezentovana je na pozornici koja je posebno scenografski osmišljena, u art direkciji dizajnerke Marie Jelesijević. Manekenke su se pojavljivale na sceni jedna za drugom u različitim belim haljinama, a u njihovoj pozadini bio je ogroman zid koji je iscrtala Darija Basta. Čitav doživljaj upotpunila je muzika gudačkog kvarteta Intermezzo i fantastični svetlosni efekti mađarskih dizajnera svetla – La Luz.

2p i 29915

Calla 2015/16 je kolekcija belih haljina / venčanica za narednu sezonu iz linije Modern bride. Dizajn modela je baziran na klasičnoj, vanvremenskoj eleganciji, u duhu modernog i geometrizovanog. Forma cveta kala je poslužila kao inspiracija za siluete modela, ali i kao svojevrsna simbolika, s obzirom na to da je kala oličenje veličanstvenosti i lepote. Otuda i ideja da se bela haljina predstavi na jedan grandiozan način, baš onako kako zaslužuje.

3pp i 29915

Kolekcija Calla sadrži 18 modela, međusobno povezanih formom i prefinjenim materijalima. U izradi su korišćene različite vrste svila, najfiniji til, francuska čipka, kao i ručno rađene aplikacije sa Swarovski kristalima. Upravo se ovi dekorativni elementi nadovezuju na Ines Atelier priču o nakitu. Ovo je bila idelana prilika da se prikaže i nakit iz kolekcije Modern bride, koji je bio izložen u dvorištu Paviljona Veljković što je samo uvod u novu kolekciju nakita Bird in space, koju će Ines posebno predstaviti narednog meseca.

Tijana T.

Tijana T.

Zbog velikog interesovanja, Ines je prezentovala svoju novu kolekciju u dva termina, a po završetku, gosti su se zabavljali uz muziku Tijane T. U Paviljonu Veljković sinoć su se mogle videti brojne dame iz javnog i kulturnog života Beograda, koje prate i poštuju rad Ines Janković.

Ana Stanić

Ana Stanić

Biljana Tipsarević sa prijateljicom

Biljana Tipsarević sa prijateljicom

Duška Jovanić

Duška Jovanić

Jelisaveta Orašanin

Jelisaveta Orašanin

Foto: Tina Marić

Poslednje vesti
Ne propustite