20.02.2016

INJournal intervju sa autorkama romantičnih Remake predmeta

Već prvi pogled na Remake predmete u svakome će probuditi gotovo dečije ushićenje, jer ovi šarmantni komadi za kuću lako izmame osmeh na lice. Iza prepoznatljivog brenda stoji romatični dvojac – Jovana Božović i Antea Arizanović koje kreativnim intervencijama oživljavaju stare predmete i učitavaju u njih novi senzibilitet. Iako su pre nekoliko godina startovale skromno sa proizvodnjom ljupkih tanjira, sada se u njihovom asortimanu mogu naći najrazličitiji predmeti koji lako unose radost u svaki dom. Porcelanske šoljice, čaše i flaše sa prepoznatljivim natpisima, rokovnici, bedževi i drugi ukrasi za kuću deo su Remake asortimana koji se svake sezone polako širi, a paralelno sa njim i prodajna mreža brenda.
Dok se spremaju za otvaranje prve radnje u Hrvatskoj, Jovana i Antea rado su se odazvale našem pozivu za intervju i evo šta su nam otkrile…

5re 20216

Kako je nastao prvi Remake predmet?
– Prvi Remake predmet bio je tanjir, a nastao je u trenutku kada nismo znale ništa o samom procesu proizvodnje. Vodila nas je sama želja i ogromna ljubav prema porcelanu. Bio je to vintage, stari i korišćeni tanjir, a mi smo ga ručno docrtale i ispekle u kućnoj rerni.
Koji je bio presudan trenutak da shvatite da bi svoj hobi trebalo da pretvorite u posao?
– Mi smo to vrlo brzo osetile, reakcije ljudi su nam odmah dale “vetar u leđa”. I sve je išlo brzo. Paralelno smo učile sve o procesu proizvodnje, od samog početka i pravile planove, kao da smo oduvek baš sve znale. Sada kad se setim tog perioda, shvatam koliko smo bile hrabre.

4re 20216

Pravite li i danas sa podjednakim entuzijazmom sve Remake predmete baš kao na početku?
– Sada su se stvari ipak malo promenile, imamo prodajnu mrežu, pa oko Remake-a ima jako mnogo posla, a nisu nam baš svi slatki. Ali, sam proces kreiranja je najlepši na svetu.
Šta vam je najinspirativnije za rad?
– Uzajamna komunikacija i naši razgovori su ono što nas motiviše i inspirise. Svakako volimo rad sa porcelanom, jer nam uvek probudi “leptiriće u stomaku”.
Jedan od znakova prepoznavanja vašeg brenda jesu i zanimljive, i ponekad smele poruke, koja je od vas dve originalnija u njihovom smišljanju?
– To je neuhvatljivo. Dovoljno je da jedna počne, a druga završi.

2re 20216

Jeste li po prirodi romantične poput predmeta koje stvarate?
– Mi volimo da kažemo da smo LJUBAVNE!
U vašem asortimanu se, iz sezone u sezonu, može naći sve veći broj predmeta, planirate li da uskoro proširite ponudu novim komadima?
– Mi smo u tom smislu nezaustavljive i stalno imamo nešto novo. Poslednji noviteti su staklene čase i flaše sa našim motivima.

3re 20216

Gde kupci mogu doći do vaših komada?
– Naša radnja se nalazi u Beogradu, u ulici Kneza Sime Markovica 10, a prodajemo se i u Beoizlogu u Knez Mihajlovoj, u Mikseru, kao i u online shopu Grom & Kakao.
Imamo i Facebook stranicu (Remake) preko koje takođe primamo porudžbine, a od aprila počinjemo prodaju i u Hrvatskoj.
Kakvi su vaši planovi za budućnost? U kom smeru biste voleli da se razvija Remake?
– Prva sledeća stanica je Remake shop koji otvaramo u Splitu. Naša radnja po imenu “Nered”, otvara svoja vrata od početka aprila.

6re 20216

1 re 20216

Poslednje vesti
Ne propustite