17.09.2020

Isprobali smo nove Liftactiv Specialist ampule, a ovo su naši utisci

Kada su početkom godine lansirane Vichy Liftactiv Collagen Specialist kreme za lice (varijanta sa i bez zaštitnog faktora) imala sam priliku da ih među prvima isprobam i od tada su (manje-više neprestano) deo moje beauty rutine. Zato sam vest da na naše tržište stižu Liftactiv Specialist ampule dočekala s velikim uzbuđenjem. Pakovanja Peptide-C i Glyco-C ampula stigla su na moju adresu pre 20-ak dana, a mnogo je razloga zbog kojih sam istog trenutka znala da želim da ih testiram. Pre svega, veliki sam ljubitelj Vichyjevih minimalističkih formula koje nam omogućavaju da koži priuštimo tačno ono što joj je potrebno. Dodatni bonus je činjenica da je reč o ampulama, koje su najbolji način čuvanja proizvoda jer se sadržaj koristi samo za dva nanošenja što znači da nije izložen bakterijama, vazduhu i sunčevom svetlu, kao proizvodi u tradicionalnim pakovanjima. Monodoze omogućavaju i da preparat uvek bude svež te zbog toga ne sadrži konzervanse.

Ipak, ono što me je na prvu kupilo jesu aktivni sastojci. Vichy Liftactiv Specialist Peptide-C ampule sadrže 10% čistog vitamina C, bio-peptide, Vichy vulkansku vodu i hijaluronsku kiselinu prirodnog porekla zbog čega su savršen početak jutarnje beauty rutine dok Vichy Liftactiv Specialist Glyco-C sadrže 10% kompleksa sa glikolnom kiselinom, vitamin C, Vichy vulkansku vodu i hijaluronsku kiselinu prirodnog porekla pa su odličan izbor za večernju rutinu.

Na listi sastojaka bilo je baš sve što je mojoj koži u 37. godini potrebno. Dok ampule s vitaminom C deluju na fine linije i bore i vraćaju koži čvrstinu i blistavost, formula na bazi glikolne kiseline umanjuju pigmentacijske fleke i ujednačavaju ten što je i moj najveći problem. Mada sam u početku imala dilemu da li da prvo isprobam Peptide-C ampule, a posle 20 dana i Glyco-C, brzo sam shvatila da istovremeno želim da ih testiram što se pokazalo kao odlična odluka.
Očekivanja nisu bila mala, a iskustvo u praksi izgledalo je ovako: iz prva mi se dopala praktična strana ovih proizvoda, koji dolaze u paru s aplikatorom koji se stavlja na ampulu nakon njenog otvaranja. Zahvaljujući ovom malom dodatku veoma lako možete da odmerite polovinu sadržaja (rekli smo da se jedna ampula koristi se dva puta), a to je kod upotrebe kozmetike na bazi aktivnih sastojaka veoma važno. Nakon toga, aplikator se zatvara tako da proizvod čuva svežinu i za sledeću upotrebu. Lagana tekstura bila je neočekivani plus, kao i činjenica da koža neverovatno brzo upija proizvod.

Sam ritual nanošenja u mom slučaju podrazumevao je i laganu masažu lica i vrata, a ampule sam koristila u kombinaciji s Liftactiv Collagen Specialist kremama. Ujutru Peptide-C ampule i Liftactiv Collagen Specialist kremu sa zaštitnim faktorom, a uveče Glyco-C i istu kremu, ali u varijanti bez faktora. Nakon što sam 20 dana, kao pravi štreber, svakodnevno koristila ampule, rezulatiti su vidljivi već na prvi pogled. Koža je postala blistava i znatno čvršća, zaglađena i nežna na dodir. Vichy vulkanska voda i hijaluronska kiselina odradile su svoje, pa su regije na kojima je koža postala suva krajem leta (pre svega obrazi) bukvalno preko noći dobile potrebnu vlagu. Iako imam vrlo malo tankih linija i borica, zahvaljujući bogatoj hidrataciji, sada su gotovo nestale, a ono što me je najviše oduševilo jeste dejstvo na pigmentacijske fleke, koje su značajno umanjene. Moja najveća boljka sada je na putu da bude potpuno izlečena, pa će se Vichy Liftactiv Specialist ampule još dugo zadržati na mom toaletnom stočiću.

Nove Vichy Liftactiv Specialist Peptide-C i Glyco-C ampule dostupne su u domaćim apotekama.

Vichy Liftactiv Specialist Peptide-C anti-ageing ampule

Vichy Liftactiv Specialist Glyco-C noćne piling ampule

Tekst: Ivana Nikolić, osnivač i urednik portala injournal.rs
Foto: Promo
Video: Petar Đorđević

Poslednje vesti
Ne propustite