03.11.2019

Istražili smo da li su gua sha i roleri zaista alternativa botoksu

Hype koji se stvara oko pojedinih beauty proizvoda, brendova ili tretmana neretko se završava samo na priči dok rezultati ili izostaju, ili su minimalni. Međutim, to nije slučaj i sa gua sha i rolerima za masažu lica za koje se ispostavilo da su mnogo više od fotogeničnih rekvizita koje gledamo na Instagramu. O njihovoj učinkovitosti poslednjih godina svedoče dermatolozi, beauty blogeri, milioni korisnika… Neki idu toliko daleko da tvrde da su prirodan botoks odnosno botoks bez iglica.

6gsr 31119

@mountlai

Kako deluju gua sha i roleri?

Reč je proizvodima koje smo preuzeli iz kineske tradicionalne medicine, a izrađeni su najčešće od žada i rozenkvarca, mada mogu biti i od drugih kristala. Koriste se za masažu lica, jednom ili dva puta dnevno, tako što se na čisto lice nanese negujuće ulje, a potom sledi masaža. Na kraju se višak ulja skida s lica i nanose se serumi i kreme. Ukoliko niste sigurni koje je ulje najbolje za vaš tip kože, možete pogledati ovde. Važno je znati da roler možete koristiti na čistom licu bez ulja dok se za masažu gua shuom preporučuje ulje.
Detaljna uputstva o tome kako se pravilno upotrebljavaju ovi rekviziti možete pogledati u tutorijalima.

Ovaj vid masaže prvenstveno podstiče cirkulaciju krvi i limfne tečnosti i oslobađa mišiće od napetosti, a na taj način pospešuje se i proizvodnja kolagena. Osim što se ublažavaju postojeće i sprečava pojava novih bora, lice se konturiše i koža dobija mnogo bolji tonus, ali i zdrav sjaj i rosan izgled. Prvi efekti vidljivi su već posle samo nekoliko dana, a redovnom upotrebom starenje kože može se bitno usporiti. Najvažnije je da se masaža radi redovno, tačnije bar jednom dnevno, i rezultati neće izostati.
Za razliku od botoksa, gua sha i roleri ne mogu dramatično promeniti vaš izgled nakon samo nekoliko uboda igricama, ali dugoročno mogu doneti mnogo više dobrobiti za kožu od bilo kog popularnog tretmana.

Razlika između gua sha i rolera

Mada izgledaju  različito, gua sha i roleri suštinski imaju istu funkciju. Roler može biti praktičniji jer masaža ovim rekvizitom zahteva nešto manje vremena nego kada se koristi gua sha. S druge strane, gua sha efikasnije oslobađa napetost u mišićima.
Gua sha je učinkovitiji kod osoba kod kojih je počeo proces starenja i koje žele da umanje vidljivost bora dok je roler nežniji prema koži pa se preporučuje tinejdžerima koji su skloni aknama ili osobama sa osipima ili rosaceom.

5gsr 31119

@herbivorebotanicals

Da li izabrati žad ili rozenkvarc?

Izbor jednog ili drugog kamena neće napraviti veliku razliku, jer kao što smo već naglasili, najvažnije je da se ovi rekviziti redovno upotrebljavaju. U tradicionalnoj kineskoj medicini veruje se da žad ima isceljujuću energiju koja vam može pomoći da opustite nervni sistem i stvorite balans i harmoniju u sopstvenom telu dok je rozenkvarc kamen ljubavi i isceljenja. Za razliku od rozenkvarca, žad će stvoriti malo jači otpor na koži jer nije gladak zbog čega je nešto učinkovitiji kod konturisanja dok je rozenkvarc nežniji i veoma je pogodan za sve koji imaju osetljivu kožu, upalne procese, rozaceu…

4gsr 31119

@herbivorebotanicals

Naslovna fotografija: @marianna_hewitt
Foto: Instagram

Poslednje vesti
Ne propustite