26.02.2016

IT Italijanke koje pratimo za vreme Milan Fashion week-a

Italijanke već godinama nose titulu najbolje odevenih žena na svetu koje najbolje poznaju formulu za glamurozan look. Od filmskih muza poput Sophie Loren i Monice Vitti preko Anne Dello Russo i sestara Carle i France Sozzani, pa sve do novih street style zvezda, one sa ponosom prikazuju svu raskoš svojih ormara i ljubav prema brendiranoj odeći. Njih prati reputacija žena koje kroje trendove i sa ponosom ističu da potiču iz zemlje mode. Poslednjih godina, nekoliko stylish Italijanski skrenulo je veliku pažnju svojim chic outfitima daleko iza granica svoje zemlje, a mi izdvajamo 6 novih imena koja ćemo u stopu pratiti tokom milanskog Fashion Week-a.

Gilda Ambrosio

@gilda_grazia_it

@gilda_grazia_it

Osim jednistvenog stila njen zaštitni znak je i uvek puštena duga kosa sa razdeljkom na sredini. Gilda sa ponosom nosi modele koje smo tek imali priliku da vidimo na modnim pistama sa potpisom brendova kao što su Loewe ili Etro. Zbog toga je često na “meti” street style fotgrafa, ali ona izgleda fabulozno i kada je paparaci ne prate.

Giulia Tordini

@giuliatordini

@giuliatordini

Ona je pravi majstor za chic i ženstvene odevne kombinacije koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Jer, kada je reč o stylingu, nju ne zadovoljava ništa manje od savršenog. Nikada je nećete videti sa lošom frizurom, šminkom ili odećom, bilo u svakodnevnom životu, bilo na njenom Instagram profilu koji prati “armija” obožavalaca.

Mariacarla Boscono

@immariacarlaboscono

@immariacarlaboscono

Kao supermodel i muza dizajner Riccardo Tisci, Mariacarla već time ostavlja trajan uticaj na modu, ali je prvenstveno poznata po ličnom stilu koji ne može da prođe neprimećeno. Njena omiljena boja je crvena, a često je možemo videti i u nebojama – crnoj i beloj. Poigravanje sa ograničenom paletom odlično joj ide, a omiljeni brendovi su joj Versace, Gucci, i, naravno, Givenchy.

Giorgia Tordini

@melodiejeng

@melodiejeng

Iako se njene sestre Giulie najbolje može opisati rečju “girly”, kreativni savetnica Giorgia Tordini rado pravi miks muškog i ženskog stila. I to radi besprekorno! Niko tako dobro poput nje ne nosi vintage blejzer ili minimalističke outfite i all black kombinacije. Njeni omiljeni brendovi su Celine i Saint Laurent, a nakit koji nosi uvek je decentan.

Diletta Bonaiuti

@dilettabonaiuti

@dilettabonaiuti

Njena garderoba odraz je njenog neustrašivog modnog senzibiliteta. Malo koja devojka poput nje ume da ponese oversize kaftan ili ultra moderne bele čizme u kombinaciji sa pocepanim farmerkama. Diletta je veoma aktivna na Instagramu gde sa pratiocima najčešće deli svoje trenutno najveće modne opsesije, a veoma je vešta i u predviđanju budućih trendova.

Chiara Capitani

@chiara_grazia_it

@chiara_grazia_it

Ona je pravi stručnjak za slojevito odevanje i spajanje naizgled nespojivih komada. Tako rado pravi miks komada inspirisanih muškom modom, oversize parki i patika sa platformom sa poslednjih odevnim predmetima koji nam stižu iz kuća kao što su Chanel, Dior i Louis Vuitton. Poput Rihanne, spada u prave modne kameleone koji podjednako dobro nose ženstvene, kao i grunge komade i baš zbog toga je i više nego zanimljiva street style fotografima.

Naslovna fotografija: @dilettabonaiuti
Foto: Instagram

Poslednje vesti
Ne propustite