03.10.2015

Iva Ljubinković: Inspiraciju tražim u prirodi, ona je nepogrešiv umetnik

Talentovana dizajnerka Iva Ljubinković javnost je najpre osvojila maštovitim i šarmantnim detaljima za uređenje enterijera, a potom i neodoljivim oxford cipelama koje su postale omiljene među ženama. Smela kombinacija jarkih i pastelnih boja zaštitni su znak ove Beograđanke čiji je brend ABO za kratko vreme postao prepoznatljiv u čitavom regionu. Nakon što je nedavno predstavila novu kolekciju cipela, Iva priprema i kolekciju gležnjača, kožnih jakni i torbi. To su bili više nego dobri razlozi da razgovaramo sa njom.

Nedavno ste predstavili novu kolekciju cipela, kakve su reakcije koje dobijate?
– Svaki put kada izađe nova kolekcija, potržnja za cipelama bude velika. Trudim se da svaka sledeća bude drugačija i da jednom mesečno osvežim ponudu novim modelom.

1p i 21015

Za vaš dizajn karakteristične su pastelne nijanse koje smelo kombinujete, od kada datira vasa ljubav prema bojama?
– Jedan deo moje porodice čine umetnici, pa mi je ljubav prema bojama i umetnosti uopšte, urođena. Oduvek me je taj svet privlačio.
Da li je zahtevno biti istovremeno dizajner obuće i enterijera? Spdate li u osobe koje uvek imaju mnogo posla?
– Radim ono što volim i nije mi zahtevno da se bavim dizajnom cipela i enterijera u isto vreme. Imam puno posla, ali ga raspoređujem tako da za jedan dan uradim što više mogu. Uvek budem nestrpljiva da vidim finalni proizvod i zbog toga se trudim da sve, što zavisi od mene, završim na vreme.
Šta vam je najveća inspiracija?
– Najveća inspiracija mi je priroda, ona je nepogrešiv umetnik.

2p i 21015

Jeste li zadovoljni kako se, za sada, razvija brend ABO?
– Brend ABO se razvija brže nego što sam očekivala i zbog toga sam veoma zadovoljna.
Imate li u planu da proširite svoj asortiman?
– Pored novih modela oxfordica, uskoro će se naći u prodaji novi model gležnjača. Takođe pripremam kolekciju kožnih jakni i torbi.
Kakve su vaše ambicije za budućnost?
– U budućnosti bih volela da se proizvodi ABO brenda prodaju u regionu i Evropi, na čemu radim uporedo sa pripremom novih kolekcija.
Kakvu devojku imate u vidu kada dizajnirate cipele?
– Obuću dizajniram prema sebi, a namenjena je svima koji vole upadljive, unikatne i udobne cipele.

3p i 21015

Nosite li često vaše modele i kako ih kombinujete?
– Često nosim svoje modele i kombinujem ih uz sve. Pošto se radi o oxford modelu, ABO cipele se uklapaju i u poslovne i opustenije odevne kombinacije.
Koliko je zahtevna izrada vaših cipela i učestvujete li u svim procesima proizvodnje?
– Cipele se ručno prave, pa je proces izrade dugotrajan i komplekasan. Veliki broj ljudi učestvuje u tome, a ja se bavim dizajnom cipela i nabavkom materijala. Takođe, pratim sve segmente proizvodnje.
Gde se mogu kupiti vaši modeli?
– Cipele se mogu kupiti u butiku ABO/Ana Ljubinković/ Remake, u ulici Kneza Sime Markovića 10, u Beogradu ili naručiti preko Facebook stranice ABO.

4p i 21015

5p i 21015

6p i 21015

 

 

Poslednje vesti
Ne propustite