19.11.2020

Ivana Popović: tri stvari koje su mi ulepšale 2020. godinu

Polako ispraćamo najneobičniju godinu do sada, a ma kakve da smo planove imali za proteklih 11 meseci, 2020. ispala je potpuno drugačija od naših očekivanja. Pa ipak, život je čudo i donosi nam lepe trenutke kad se najmanje nadamo, a najveća sreća neretko nas čeka u trenutku kada odlučimo da se odreknemo velikih planova i pratimo znakove pored puta. Upravo smo o ovoj temi razgovarali s Ivanom Popović, grafičkom dizajnerkom i blogerkom koju već godinama pratimo na Instagram profilu @mali_iv. Na samom početku razgovora otkrila nam je kako je zamišljala 2020. godinu, a kako je pandemija promenila njenu svakodnevicu.

– Mislila sam da ću proleće ove godine provesti u mojoj novoj kući, sređujući vrt i baštu, putujući po Evropi i istraživajući muzeje. A ispalo je da sam odložila kupovinu kuće za neka srećnija vremena, baštu sam sređivala na svom balkonu, a što se tiče putovanja – pa, obišla sam pola Srbije i mesta koja su dugo čekala svojih pet minuta – kaže Ivana i dodaje da je prethodnih meseci bila vrlo produktivna u svom poslu:

– Imam sreću da pandemija ne utiče na moj posao. Osim nekoliko meseci rada od kuće, ništa se nije previše promenilo. Jednostavno, kad je reč o marketingu, digitalu i kreativnoj industriji – ništa ne stoji, i dalje se (o)kreće, i samo se prilagođava postojećim okolnostima. Meni je dosta prijalo i odgovaralo da se povučem u svoje odaje i radim van kancelarije. Kada bih sumirala učinak, rekla bih da sam bila produktivnija i fokusiranija.

TRI STVARI KOJE SU IVANI ULEPŠALE OVU GODINU

PUTOVANJA
– Trudila sam se da iskoristim svaki slobodan dan, vikend i praznik za istraživanje Srbije. Koliko god mi prijalo vreme kod kuće, trebao mi je ventil od cele ove nesrećne situacije u vidu novih pustolovina. Rođendanski vikend na Mokroj gori mi je prijao zbog vazduha, tišine i prelepog vremena na planini. Letnji godišnji odmor provela sam istražujući Bačku i bilo je zanimljivije nego što sam očekivala. A onda sam u jesenji mod ušla tokom boravka na Divčibarima i Zlatiboru. Na Divčibare sam išla s dečkom da proslavimo njegov rođendan i snimamo materijal za naše amaterske kulinarske videe, a na Zlatibor sam išla u svoju kuću da se osamim u šumi i divljini.

SERIJE I FILMOVI
– Moram reći da nisam imala dovoljno koncentracije i strpljenja za knjige ove godine, pa sam slobodno vreme provodila uz filmove, a najviše uz serije. Od serija preporučila Sex Education, Atypical, Normal People (koju izdvajam kao obaveznu), Modern Love i Love Life. Prijao mi je 30-minutni koncept ovih iskrenih priča. Što se tiče filmova, vratila sam se nekim kultovima iz 80-ih i 90-ih, gde sam konačno po prvi put odgledala Devet i po nedelja.

PROMENA ŽIVOTNIH NAVIKA
– Kako su mi planovi za selidbu ove godine propali, a to sam sva sreća na vreme shvatila – fokusirala sam se na svoje zdravlje. Sedenje kod kuće je u jednom momentu krenulo nizbrdo što se tiče atrofije i gomilanje kilograma, pa sam sve presekla jednim obrtom od 180 stepeni. Promenila sam u potpunosti svoj način života i iskoristila sam sporiji tempo svakodnevice da se posvetim zdravijim životnim navikama.

Foto: Privatna arhiva

Poslednje vesti
Ne propustite