18.10.2019

Izgradite lični stil odevanja u samo osam koraka

Dok nekim devojkama lako polazi za rukom da izgrade svoj stil odevanja, mnogo je više onih za koje ovo nije ni malo jednostavan zadatak. I mi ih potpuno razumemo. Lični stil je mnogo više od praćenja modnih ikona i povezan je s pitanjem šta želite da poručite svojom garderobom. Otežavajuća okolnost su i mnogobrojni trendovi kojima nas dizajneri konstantno bombarduju. Zbog toga je često nemoguće odoleti porivu da kupimo neke od krpica po poslednjoj modi iako se one ni malo ne uklapaju s ostatkom garderobe koju imate. I to je ok, jer nam pomaže da isprobamo različite stilove, krojeve, dezene i možda otkrijemo neki nov, savršen za nas!
U želji da vam olakšamo put do idealnog ličnog stila, izdvojili smo 8 važnih koraka koji će vam pomoći da svakog jutra budete zadovoljni kada otvorite sopstveni garderober.

1. STAVITE AKCENAT NA OBLIK TELA

1s-21317

@pandorasykes

Za početak, najvažnije je da dobro znate kakav je vaš oblik tela i šta najbolje pristaje vašoj silueti. To će vam znatno olakšati prvobitnu selekciju odevnih predmeta koji su za vas. Ukoliko niste sigurni da li vam određeni krojevi dobro stoje, posavetujte se sa iskrenim prijateljicama ili se fotografišite u ogledalu, a potom pažljivo proučite fotografiju.

2. OTKRIJTE SVOJ MODNI POTPIS

2s-21317

@styledumonde

Većina ikona stila poseduje određenu karakteristiku po kojoj je prepoznatljiva. To može biti određeni komad, ali je mnogo češće aksesoar ili kozmetički trik. Na primer, Caroline Issa uvek nosi crveni ruž, Anna Wintour ne ide nigde bez naočara za sunce dok se sestre Olsen prepoznaju po dramatičnim siluetama.

3. INVESTIRAJTE U KOMADE KOJE ĆETE NOSITI IZNOVA I IZNOVA

3s 181019

@mija_mija

Pronađite komade koje istinski volite da nosite i investirajte u njih. Ukoliko ste najčešće u farmerkama nećete pogrešiti ukoliko u svom ormaru imate desetine različitih krojeva. Slično važi i za blejzere ili bilo koji drugi komad. Teško vam je da otkrijete koji komad vam je omiljen? Tokom mesec dana, svakog jutra upisujte u svesku šta ste nosili prethodnog dana i dobićete odgovor na pitanje.

4. PRONAĐITE INSPIRACIJU

9s 181019

@tamara

Ukoliko niste dovoljno vešti u kombinovanju garderobe, pronađite idole među javnim ličnostima. Otkrijte one koje imaju sličan oblik tela kao vi i čiji vam se stil dopada. Zatim proučite kakve komade nose i potražite nešto slično u lokalnim radnjama.

5. PREPOZNAJTE KOMADE KOJI NISU ZA VAS

4s 181019

@aimeesong

Osim što je potrebno da otkrijete komade koji vam dobro stoje, jako je važno da obratite pažnju i na one koji ne pristaju vašoj silueti, ne osećate se prijatno u njima ili vam se ne dopadaju.

6. OTKRIJTE KOJE VAM BOJE NAJBOLJE STOJE

6s-21317

@pandorasykes

Kao što treba razmišljati o krojevima koji su za vas, slično važi i za boje. Važno je znati koje boje garderobe vam dobro stoje, ali i koje nijanse ne bi trebalo da birate, a koje bi morali da zaobilazite u širokom luku. Na internetu postoji mnogo stručnih saveta o tome, pa lako možete pronaći potrebnu pomoć.

7. POSPREMITE ORMAR

5s 181019

@zinafashionvibe

Kako biste svakog dana izgledali dobro potrebno je da pospremite svoj ormar i da se odreknete stvari koje rade protiv vas, a da u njega unesete one koje su pažljivo odabrane u skladu sa vašim afinitetima. Mada nam je često teško da se odreknemo svoje garderobe, ovo je ključni korak u stvaranju ličnog stila.

8. NAĐITE SVOJU UNIFORMU

8s-21317

@styledumonde

Mada reč uniforma uglavnom asocira na dosadne odevne kombinacije ne smete da je potcenite. Imajte na umu da najveći modni autoriteti imaju svoje omiljene outfit formule. Tako Anna Wintour često nosi odelo od tvida, blogerka Lucy Williams voli kombinaciju farmerki, bele majice i gležnjača dok su zaštitni znak Phoebe Philo rolka od kašmira, pantalone i Stan Smiths patike. Zato i vi pronađite vašu kombinaciju koja će funkcionisati u svim prilikama kada vam se čini da nemate šta da obučete.

Naslovna fotografija: @thestylestalker

Poslednje vesti
Ne propustite