06.03.2017

Izložba posvećena uličnoj modi u Banjaluci

U banjalučkom Kulturnom centru Banski dvor otvorena je prva samostalna izložba fotografija Drage Daše Gajić, a ujedno i prva izložba street style fotografija u Bosni i Hercegovini. Realizaciju izložbe podržala je Američka ambasada u Bosni i Hercegovini, a na otvaranju su govorili Edward Gallagher, direktor kancelarije Američke ambasade u Banjaluci i Sonja Švec Španjol, istoričarka umetnosti i kustoskinja izložbe.

Daša Gajić i Sonja Švec Španjol

Daša Gajić i Sonja Švec Španjol

Izložba “Street Style Banja Luka by Dasha Gajic” obuhvata fotografije koje su nastale tokom višegodišnjeg rada na istoimenom projektu, koji je počeo pokretanjem prvog street style bloga u Bosni i Hercegovini. Blog je dobio brojne nagrade i priznanja: najbolja street style fotografija u 2013. godini (internacionalno takmičenje Best of Street Style), 1. mesto na studentskom fotografskom takmičenju Univerziteta u Oslu, uvršten je na listu najboljih street style blogova na svetu (Street Style News), a fotografije sa bloga su objavljivane u brojnim domaćim, regionalnim i internacionalnim magazinima. Rezultat intenzivnog rada na blogu je knjiga “Street Style Banja Luka by Dasha Gajic”, ujedno prva knjiga u regionu posvećena street style fotografiji.

2d 5317

Poseban dodatak izložbi jeste autorkina prva street style fotografija koja je nastala u Filadelfiji 2006. godine, a izložbom je obuhvaćeno i 5 fotografija iz ciklusa “Reči (ne) bole?!”, kojima se želi putem street style fotografije ukazati na problem verbalnog nasilja.

3d 5317

4d 5317

5d 5317

 

Foto: Promo

 

Poslednje vesti
Ne propustite