10.10.2015

Izložbom “Oscar de la Renta” otvoren prvi muzej mode u SAD

Američki Savannah Collage otvorio je početkom oktobra prvi američki muzej mode “SCAD FASH”, a tom prilikom prikazana je postavka “Oscar de la Renta”. Čuveni američki dizajner koji je preminuo pre tačno godinu dana imao je bliske veze sa pomenutim koledžom za umetnost i dizajn koji je finansijski pomagao, a često je bio i gostujući profesor. Ovo je bio način da se Savannah Collage oduži de la Renti.

1p o 101015

Postavka koja je privukla veliku pažnju javnosti sadrži više od 60 haljina – od prvih Oscarovih kreacija preko njegovih najčuvenijih toaleta, pa sve do sadašnjih modela kuće de la Renta čiji je autor Peter Copping, novi kreativni direktor brenda.

2p o 101015

Neke od haljina koje su izložene nosile su velike zvezde kao što su Taylor Swift, Sarah Jessica Parker, Beyoncé, Oprah Winfrey, Nicole Kidman ili nekadašnja prva dama SAD, Laura Bush.

3p o 101015

Posetioci izložbe imaju priliku da pogledaju i film “Ovacije za Oscara”, dokumentarac čiji su autori studenti Savannah Collage-a, a koji je premijerno prikazan na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Kanu u okviru programa Marché du Film.
Pogledajte deo atmosfere sa izložbe koja je otvorena do 31. decembra.

nas 2 o 101015

Foto: Facebook/SCAD FASH Museum of Fashion

SCAD FASH Museum of Fashion

Poslednje vesti
Ne propustite