19.08.2015

Izraz harmonije i zadovoljstva: Osmeh kao terapija

Osmeh je izvor zadovoljstva, a zadovoljstvo karakteriše ljude koji su postigli harmoniju života. Kao što nezadovoljstvo podstiče negativne emocije i usporava ostvarivanje ciljeva, tako svestan osmeh predstavlja odličnu i nezamenljivu svakodnevnu terapiju koja će svaki vaš dan učiniti boljim.
Osmeh kao terapiju preporučuju mnogi stručnjaci i smtraju ga ključnim za povratak optimizma kod savremenih ljudi koji žive u uslovima moderne tehnologije, opšte otuđenosti i borbe za egzistenciju. Jednostavan smešak oslobađa od fizičke, emocionalne i mentalne patnje. Naša prava suština je u čudesnom svetu osmeha, ali mi to često zaboravljamo zavedeni spoljašnjim faktorima.
Zato zaboravite na prošlost i donesite odluku da nasmejani idete kroz život. Ako često fokusiramo svoje misli na prošlost, ometamo sopstveni napredak. Dok praktikujući osmeh postajemo svesni svoje nasmejane prirode na bilo kom mestu i u bilo kojoj situaciji. To će nam pomoći i da dublje razumemo i vidimo svet oko sebe.
Nemojte previše razmišljati ni o budućnosti, jer će vas i to omesti da uživate u sadašnjem trenutku. Uživajte u svakom novom minutu vašeg života, a za početak vam predlažemo da započenete svaki dan jednostavnom vežbom. Sedite tako da vam bude udobno, zatvorite oči, svesno lagano dišite i smešite se bar pet minuta. I smešite se što češće tokom dana. Svedočićete čudima u vašem životu.

Poslednje vesti
Ne propustite