03.09.2015

Japan calling: Tri beogradska restorana u kojima se služi odličan sushi

Već smo vam pisali o najboljim pizzama, sladoledu i kafama u gradu, a ove nedelje na red je došao sushi. Poslednjih godina Beograd je mesto sa desetine japanskih restorana u kojima se mogu prezalogajiti različite vrste sushija, tempura i drugi specijaliteti poreklom iz Zemlje izlazećeg sunca. Japanska kuhinja je idealna za sve koji vole lagane obroke, stvorene za pauzu od radnog rasporeda ili večeru. Predstavljamo vam tri restorana u kojima se može probati odličan sushi.

W SUSHI

1p s 3915

W sushi lanac restorana počeo je sa radom u oktobru 2012. godine, a svaki od tri restorana koji se nalaze u centru grada u ulici Vuka Karačića, zatim na Vračaru i na Senjaku, predstavlja predivni dragulj. Sushi restorani su tu da zadovolje potrebe pravih ljubitelja azijske kuhinje i ljudi koji su u potrazi za nekim novim avanturama i uzbuđenjima u hrani. Konceptualno osmišljeni kao autentični sushi barovi u velikim gradovima sa prijateljskom atmosferom i jedinstvenim dizajnom, W sushi restorani su mesta u kojima svi mogu da probaju novu hranu sa do sada neistraženim ukusom.

SAKURA

2p s 3915

Smešten u Beton hali, Sakura restoran nudi jedinstven i nesvakidašnji doživaljaj – sofisticirani spoj tradicionalno-neformalnoh azijskog stila, ali i modernog uživanja u hrani i piću. Na autentičan i elegantan način donosi ukuse istoka koji se vrlo lako pretvaraju u trenutke u kojima možete da se prepustite vrhunskim ugođajima. The Lounge bar gostima prvenstveno pruža opuštajuću atmosferu uz piće ili ležeran obrok koji može da se poruči do kasno u noć, a egzotični ritmovi DJ majstora pospešuju prijatno rapoloženje. Bogati meni sadrži i različite vrste sushija, a Sakura Bar nudi dugu listu koktela u kojima možete uživati samo na tom mestu, dok je vinski podrum sa oko 1500 boca i deset različitih vrsta vina kao stvoren za sve hedoniste.

BIZU

nas 1 s 3915

Restoran Bizu smepten je u srcu Senjaka, a prijatan ambijent pruža svim gostima osećaj intimne atmosfere. Pripada brendu SUSHI Box koji je u poslednje tri godine postao prepoznatljiv ljubiteljima sushija, kako po svežim i kvalitetnim namirnicama, tako i po veštini pripreme. SUSHI Box je samonikli beogradski projekat zaljubljenika u ovaj japanski specijalitet. Tradicionalne vrste sushija i moderne varijacije ovog japanskog jela priprema tim kuvara koji su prošli obuku kod istaknutog šefa, Yoshihiro Fujiwara, iza kog je 25 godina iskustva. A na meniju Bizua su i jela od mesa i organski uzgajanih namirnica.

Poslednje vesti
Ne propustite