14.03.2021

Japanski manikir postao je nova beauty opsesija

Kada smo vam krajem prošle godine pisali o vodećim bojama lakova za nokte za 2021, takozvani japanski manikir našao se na listi pet ključnih trendova. Reč je o minimalističkom manikiru koji podrazumeva da imate zdrave i uredne nokte premazane najsvetlijom nijansom nude laka. Upravo je ovaj trend osvojio beauty zajednicu pred sam početak prolećne sezone pa su nokti u nežnim nijansama trenutno zatrpali naše Instagram Feedove. Za popularnost japanskog manikira najzaslužinija je Harriet Westmoreland, britanska manikirka koja je već godinama omiljena među slavnim ličnostima i influenserima. S druge strane, novi trend jako je brzo prihvaćen pre svega iz praktičnih razloga – možete ga nositi uz svaki stajling, a pritom ne morate da idete u salon jer ćete sličan efekat dobiti i ukoliko sami namažete lak kod kuće.

@harrietwestmoreland

@harrietwestmoreland

Japanski manikir najčeće se nosi u kombinaciji sa soft square oblikom noktiju, odnosno sa četvrtastim noktima čije su ivice blago zaobljene. U pitanju je oblik koji izgleda sofisticirano i prirodno, baš kao što se i nail trendovi u poslednje vreme kreću u smeru praktičnosti i nosivosti.

@harrietwestmoreland

Najpopularnija nijansa trenutno je Dior Base Coat – Abricot, koja je zapravo baza za lakiranje noktiju, ali je vodeći manikiri i influenseri koriste umesto laka. U parfimerijama i drogerijama postoji i niz drugih nijansi s kojima možete postići sličan rezultat. Jedino o čemu bi trebalo da vodite računa kada nosite japanski manikir jeste da vam nokti budu zdravi, uredno isturpijani, a zanoktice besprekorno sređene.

Dior Base Coat – Abricot

 

OPI Infinite Shine – Bubble Bath

Essie – Ballet Slippers

Bourjois – Fair’y Tale

Artdeco Art Couture – 620 

Deborah 7 Days Long – 864

 

Diego dalla Palma – 204

Naslovna fotografija: @rosiehw, @harrietwestmoreland
Foto: Instagram, Promo

Poslednje vesti
Ne propustite