10.02.2017

Jedini proizvod koji vam je potreban za večno blistav ten

Blistav ten, koji često primećujemo kod slavnih ličnosti, san je svake žene. Ali, ako ste mislili da je su za svežu i lepu kožu neophodni skupi kozmetički i dermatološki tretmani, prevarili ste se. Nemojte se iznenaditi kada vam otkrijemo na koji način i sami možete da postignete željene rezultate. Tajna je u nepravedno zapostavljenom proizvodu koji mali broj žena uključuje u svoju redovnu beauty rutinu – pilingu za lice.
Koliko je redovno čišćenje kože pilingom važno najbolje govori činjenica da su najefikasniji kozmetički tretmani upravo hemijski ili pilinzi voćnim kiselinama. Međutim, piling možete raditi i sami kod kuće, a tržište je puno ovih proizvoda, pa možete da izaberete onaj koji smatrate najpogodnijim za vaš tip kože.
Učinkovitost pilinga ogleda se u tome što pomaže u procesu obnove kože. Naime, naša koža je u konstantnom procesu regeneracije, a dok jedne ćelije izumiru, nove se istovremeno stvaraju. Međutim, tbog štetnih uticaja iz okoline, taj proces je obično usporen, pa moramo da pomognemo koži da se reši nataloženih mrtvih ćelija i zablista novim sjajem. A piling je upravo proizvod koji sa površine kože otklanja nečistoće i mrtve ćelije, stimuliše njenu obnovu i pomažu joj da bude zdrava i u ravnoteži.
Piling lica nije beauty rutina koju bi trebalo praktikovati sezonski već bar dva ili tri puta nedeljno. Osobama sa masnom kožom preporučuje se i svakodnevni piling zato što je prirodna obnova njihovih ćelija kože još sporija, pa ukoliko je nečiste redovno obično već u srednjim godinama njihovo lice izgleda umorno i ispijeno.
U zavisnosti od toga kakava je vaša koža i koji efekat želite da postignete pilingom, izaberite proizvod koji vam odgovara. Ukoliko imate masnu kožu i želite da regulišete proizvodnju sebuma najbolji su oni koji sadrže voćne kiseline, a oni su odlični i kada želite instant svež izgled kože. Pilinzi sa dodatkom glikolne kiseline umanjuju pore, a odlični su i u borbi protiv prvih bora. Prve bore otklanjaju i pilinzi sa ferulnom kiselinom i retinolom. Za zrelu kožu preporučuje se kombinacija alfa hidroksilne kiseline i aminofilina jer čak i dublje bore može znatno da umanji.
Pogledajte u našoj galeriji neke od odličnih pilinga koji se mogu naći na našem tržištu zajedno sa cenama.


Naslovna fotografija: Instagram/annamartensson_photo

Poslednje vesti
Ne propustite