20.01.2020

Jedini savet koji vam je potreban za uspeh na svim životnim poljima

Uspeh ne dolazi sam, već moramo da se potrudimo da ako želimo da ostvarimo svoje ciljeve. Sama reč uspeh za svakog od nas ima drugačije značenje – za neke su to novac, moć, napredovanje u poslu, slava, a za druge ljubav, harmonija i porodični mir… Petnaest stručnjaka sa tri najprestižnija univerziteta u Americi – Princetona, Harvarda i Yaleja sastala su se kako bi otkrili zašto neki ljudi žive svoje snove, a drugi ne.
Njihov savet za sve one koji teže ka blagostanju na svim životnim poljima sastoji se od tri reči: Samostalno donosite odluke. Naime, oni su došli do zaključka da je takav stav jedino što je bilo kome od nas potrebno za uspeh.

1 uspeh

– Najpre morate samostalno odlučiti šta je za vas uspeh, bez uticaja okoline koja uglavnom ima drugačija očekivanja, a zatim krenite na put ostvarenja svojih ciljeva. Jako je važno da na tom putu slušate svoj instikt i da se ne plašite da krenete u realizaciju sopstvenih ideja bez obzira na to što će nekome one izgledati smešno ili će većina sumnjati u pozitivan ishod. Radite ono u šta verujete i uspeh je zagarantovan – napisala je grupa naučnika u saopštenju za Business Insider.

2 uspeh

Foto: @jaceyduprie

Poslednje vesti
Ne propustite