11.04.2017

Jednostavna jutarnja rutina za srećan i uspešan život

Imajući u vidu izreku “Po jutru se dan poznaje”, svi želimo da znamo šta bi ujtru prvo trebalo da uradimo kako bi imali uspešan dan. Amy Cuddy, profesor psihologije na Harvard univerzitetu i autorka bestseler knjige Prisutnostbavila se upravo ovim pitanjem. Ona je došla do zaključka da postoji jedna jednostavna navika koju svako može da implementira u svoju jutarnju rutinu ako želi da bude opušten i srećan tokom čitavog dana. Njen savet je da, umesto da neposredno nakon buđenje posegnete za mobilnim telefonom, prvo protegnete čitavo telo. Ruke stavite iznad glave, ispružite noge što više možete i ostanite u tom položaju nekoliko sekundi. Iako zvuči čudno, ova navika će vam omogućiti da vaša dominantna vibracija tokom ostatka dana bude pozitivna.
– Poznata je činjenica da u odnosu na položaj tela možemo da “pročitamo” emocije koje osoba proživljava, međutim, ne znaju svi da promenom položaja tela možemo menjati emocije. Ljudi koji počinju dan istezanjem stavljajući ruke u položaj slova V (jasan znak pobede) zadovoljne su i srećne osobe. Na žalost, većina počinje dan tako što uzima mobilni telefon i proverava prognozu ili mejlove zauzimajući položaj fetusa – tvrdi Amy.
Ona dodaje da jutarnje istezanje, osim što umanjuje stres tokom ostatka dana, ima i druge benefite – poboljšava fleksibilnost mišića, gipkost zglobova i cirkulaciju. Zbog toga povedite računa šta ćete sledeći put prvo uraditi kada se probudite. Jer tako možete menjati svoj život.

Foto: The Chriselle Factor

Poslednje vesti
Ne propustite