12.09.2019

Jesenja Conscious kolekcija stigla je u H&M radnje

Od danas je u H&M radnjama u prodaji jesenja Conscious kolekcija u kojoj su svi komadi izrađeni od recikliranih materijala ili tkanina koje imaju manje štetnog uticaja na životnu sredinu. Na ovaj način brend nastavlja svoju misiju da do 2030. godine u proizvodnji koristi samo održive materijale. Reciklirani poliester ključni je materijal u H&M-ovoj kolekciji za jesen 2019. i od njega su izrađene haljine, majice, pletiva, jakne i odela. Najčešće se dobija od korišćenih PET boca, a obrada je takva da se na kraju dobija tkanina koja se lako održava. Bluze iz kolekcije napravljene su od organskog pamuka ili mešavine izrađene od TENCEL ™ liocelskih vlakana.

1hm 12919

– H&M-ova Conscious kolekcija za jesen 2019. sastoji se od vanvremenskih klasika od kojih ćete se teško odvojiti. Poželećete da obnovite svoj garderober must-have komadima, napravljenim od održivih materijala, koji će dugo trajati – izjavila je Marija Ostblom, glavna dizajnerka ženske odeće u H&M-u.

2hm 12919

Ključni komadi su haljine, patalone i blejzer, udobni duks sa kapuljačom koji može da se nosi kao haljina, kao i karirana jakna koja može lepo da ide uz helanke ili uske farmerke. Pletiva su uglavnom sa rol-kragnama, a jakne su velike, ali šik. Tu su i karirana odela i oversize duksevi dok paleta boja ide od neutralnih nijansi, preko crnih do narandžasti-crvenih.

3hm 12919

– Kao velika kompanija želimo da predvodimo put ka cirkularnoj i obnovljivoj modi. Jesenja Conscious kolekcija je dobar primer kako sa tehnologijom i inovacijama možemo zameniti konvencionalne materijale alternativama nastalim recikliranjem – rekao je Paskal Brun, globalni menadžer za održivi razvoj u H&M-u.

Foto: Promo

Poslednje vesti
Ne propustite