16.10.2016

Jesenja nega ruku: 15 krema za baršunastu kožu

Jesen je zakucala na naša vrata i neumitno ušla u naše živote. Dok koračamo ulicama obasutim žutim lišćem polako, uz garderobe, menjamo i beauty navike. Posebnu pažnju tokom hladnih dana moramo posvetiti i rukama, jer su hladni dani uz manjak vlage u vazduhu idealni su za narušavanje kvaliteta kožne barijere.
Usled smanjene količine lipida, koji pored vode i ulja čine kožu, iritansi lakše prodiru, te shodno tome koža gubi vlagu, postaje suva, ispucala i sklona perutanju. Koliko je kožna barijera jaka, toliko je i sama koža spremna odupreti se hladnoći, suvom vazduhu koji je sve pristutniji s obzirom da nam dolazi sezona grejanja.
Nežna i graciozna koža ruku može ostaviti izuzetno lep utisak prilikom upoznavanja, a da bi nam koža bila baršunasta, najbitnija je hidratacija. Zbog toga krema za ruke mora biti neizostavan deo torbice svake žene koja vodi računa o svojoj nezi. Na tržištu je u ponudi veliki broj odličnih krema, a mi smo izabrali 15 koje se osim po kvalitetu ističu i po predivnom pakovanju.


Naslovna fotografija: L’OCCITANE en Provence

Poslednje vesti
Ne propustite