28.09.2015

Jesenji trend: Kako da vašoj kosi date željeni volimen?

Ma koliko se trendovi menjali, kosa sa volumenom uvek je u modi. Raskošne frizure ove jeseni posebno volimo, jer bujna kosa ponovo vlada svetom. Zato zaboravite na prese i ispravljanje kose i okrenite se potrazi za najboljim rešenjem za dobar volumen. Figaro, kupe i vikleri treba da vam postanu najbolji prijatelji.
Da biste postigli efekat raskošne kose pre svega obratite pažnju na pranje. Obavezno dva puta šamponirajte kosu, jer je to jedini način da se dobro uklone prirodna ulja na glavi. Sa balsamima nemojte preterivati, već ih nanesite samo na vrhove.
Sve silikonske i druge proizvode za styling koji daju sjaj kosi, izbegavajte jer oni po pravilu itežavaju vlasi i usmeravaju ih ka podu. Umesto toga, vratite se starim dobrim penama za kosu čija je tehnologija danas izuzetno napredovala. Tako možete pronaći odlične proizvode koji će fiksirati vašu frizuru, a kosa će i dalje biti meka.
Ako želite da imate prave morske, nakon što nanesete penu stavite na kosu i sprej koji ćete sami napraviti od čaše tople vode, kašičice morske soli i kašičice kokosovog ulja.
Ovaj sprej možete koristiti na dva načina. Poprskajte kosu sprejem dok je još vlažna, a zatim je osušite pomoću fena dok istovremeno prstima oblikujući pramenove, a možete je pak svezati u punđu ili pletenice pre spavanja. U oba slučaja rezultat će biti predivne kovrče, baš kao s plaže.
Ukoliko više volite figaro, kupu ili viklere, izaberite uz koje ćete napraviti lokne kakve vam se najviše dopadaju, a potom ih fiksirajte lakom za kosu.

Poslednje vesti
Ne propustite