11.10.2019

Jeste li čuli za 5+2 formulu za negu lica?

Verovatno ste već čuli za detoksikaciju organizma, koja funkcioniše po 5+2 principu. Reč je o režimu ishrane u okviru kog 5 dana u nedelji možete da jedete šta god poželite dok preostala dva dana morate da ograničite unos kalorija na 500 dnevno za žene i 600 za muškarce. Već je dokazano da je povremeni post dobar za zdravlje, ali lekari su otišli i korak dalje u primenjivanju 5+2 formule. Naime, američki dermatolozi savetuju da ovo načelo počnemo da primenjujemo i kada je u pitanju nega kože.

1dk 111019

@jennycipoletti

Proces je jednostavan. Nanosite šminku na lice 5 dana u nedelji dok preostala 2 dana ostavite kožu da se odmori i ne nanosite ništa osim hidratantne kreme. Smatra se da je odmaranje lica 2 dana u nedelji ključno za detoksikaciju kože. To će osvežiti vašu kožu, smanjiti upale ukoliko ih imate i pomoći u ozdravljenju kožnih bolesti kao što su ekcemi, psorijaza, akne ili suva koža. Ova formula će omogućiti i da vaš ten zablista, jer se koža svakog časa obnavlja i stoga blago peruta iako to uglavnom ne primećujemo. Make-up sprečava kožu da odbaci mrtve ćelije, a kada smo bez šminke one neprimetno nestaju s našeg lica.

2dk 111019

@lucywilliams02

Za bolje rezulatete morate povesti računa i o drugim segmentima nege, pa tako budite uvek sigurno da make-up koji nanosite odgovara vašoj koži, da je proverenih proizvođača i da ne uzrokuje bilo koje promene na koži. Ne koristite jak make-up ukoliko to nije neophodno, a najvažnije od svega je redovno čišćenje lica. Pre spavanja je potrebno dobro očistiti vašu kožu, jer i tokom sna ona se obnavlja.

Naslovna fotografija: @intothegloss
Foto: Instagram

Poslednje vesti
Ne propustite