13.04.2017

Još jedno važno modno priznanje za Danicu Maksimović

Nakon još jednog uspešnog izdanja beogradske Nedelje mode, najboljim učesnicima i ličnostima od stila uručene su nagrade. Tom prilikom, idejni tvorac ove modne manifestacije, Nenad Radujević zahvalio se svim učesnicima, a potom je usledilo uručenje prestižnih priznanja. Specijalnu nagradu Belgrade Fashion Week-a dobila je modna kuća Mona, za najbolje manekene proglašeni su Milena Panić i Jovan Đokanović, a novinarka Ivon Jafali dobila je priznanje “Dragana Ćosić” za izuzetnu medijsku podršku domaćim modnim dizajnerima.

Nenad Radujević

Nenad Radujević

Milena Panić i Jovan Đokanović

Milena Panić i Jovan Đokanović

Ivon Jafali

Ivon Jafali

Nagrada B future powered by Noizz pripala je Teodori Pašalić, Jelena Simonović i Mihajlo Čkovrić podelili su priznanje BFW InstaShot, dok je nagrada Bazar “Marija Kranjc” za najbolju kolekciju otišla u ruke Aleksandra Lalića. Među nagrađenim dizajnerima našli su se i Budislava Keković (Textil Designer Award), Tijana Žunić (nagrada Wannabemagazine za najbolju digitalnu prezentaciju) i Dragana Ognjenović (Ženska TV – Fashion Award for Excellence).

Slobodan Veličanin i Tijana Žunić

Slobodan Veličanin i Tijana Žunić

Dragana Ognjenović i Snežana Dakić

Dragana Ognjenović i Snežana Dakić

Ana Stanić primila je nagradu Bazara za ličnost od stila, a Danica Maksimović priznanje magazina Gloria Glam. Ona je napravila odličnu atmosferu kada je na bini napravila špagu što je oduševilo sve prisutne. Kada je reč o najboljim timovima koji su bili zaduženi za izgled manekena, nagradu časopisa Lepota i zdravlje dobili su Mina Abramović za najbolju šminku i Schwarzkopf tim za najbolju frizuru.

Tijana Jovanović i Mina Abramović

Tijana Jovanović i Mina Abramović

Tokom Belgrade Fashion Week-a koji je održan od 28. marta do 4. aprila modni sladokusci imali su priliku da vide atraktivne prezentacije kvalitetnih dizajnera i poznatih modnih kuća. Osim toga, održano je i nekoliko specijalnih programa: finalna revija Fashion Scout SEE regionalnog konkursa, čija će pobednica Nevena Ivanović predstaviti svoju kolekciju na London Fashion Week-u. U pitanju je prvi konkurs takve vrste u našem regionu, koji je objedinio dizajnerske scene Srbije, Hrvatske, Slovenije i Makedonije.

Nevena ivanović

Nevena ivanović

Podrška najmlađim autorima izražena je kroz Fashion Incubator, projekat BFW Design Collective-a, čiji su finalisti prikazali radove na reviji B-Future. Kako organizatori insistiraju i na humanom aspektu, u saradnji sa Hemofarm fondacijom održana je revija simboličnog naziva Svim srcem. Tom prilikom svoje modele prikazali su neki od najprestižnijih domaćih dizajnera, a pistom su prošetale i mnoge poznate ličnosti.

Svi dobitnici BFW nagrada

Svi dobitnici BFW nagrada

Foto: Đorđe Tomić

Poslednje vesti
Ne propustite