02.10.2015

Kabinet Brewery: Priča o prvoj srpskoj craft pivari

Sa ciljem da na jednom mestu okupe sve neverovatne ukuse i mirise pivskog sveta osnovana je prva domaća craft pivara Kabinet Brewery. Ideja je nastala 2012. godine od strane bračnog para Melentijević koji je bio razočaran zbog nedostatka izbora dobrog piva u Srbiji, pa su poželeli da se napokon i naša zemlja, kao tradicionalni proizvođač i ljubitelj piva, uključi u globalnu revoluciju craft pivarstva.

1p k 11015

Nakon dugih i ozbiljnih priprema, istraživanja i traženja investicionih partnera, Kabinet je krenuo sa radom u februaru prošle godine. Ovo je prva green field pivara u regionu, koja se nalazi u podnožju Kosmaja, nadomak Beograda, tačnije u Nemenikućama.

2p k 11015

Proizvodnja malih serija piva uz umetnički pečat na svakom pivu jeste osnovni koncept Kabinet mikropivare, prve craft pivare sa nefiltriranim i nepasteriziranim pivom koje se pravi isključivo od kosmajske vode. Kabinet je mesto gde je svako pivo plod lucidnosti i gastro umeća, a svaka etiketa je platno za umetničko delo kreativaca različitih stilova. U proizvodnji se koriste najkvalitetniji ječmeni slad, hmelj i kvasac koje uvoze sa svih strana sveta i zahvaljujući kojima nastaju piva inovativnih ukusa.

3p k 11015

Do sada je realizovano ukupno šesnaest različitih pivskih ukusa, a svaki nosi dizajnersku etiketu koja je nastala u saradnji sa etabliranim vizualnim umetnicima i dizajnerima. Specifičnost Kabinetovog koncepta je i da je svaka etiketa kreirana od strane drugog umetnika, i u različitom stilu. To predstavlja originalnu platformu u craft svetu.

4p k 11015

Kabinet je čak napravio tri piva, sa jednim od najpoznatijih svetskih craft pivara, Dancem Mikkellerom. Proizvodi ove saradnje su piva Vista, Mikkeller Milk Stout i Mikkeller Vista#2, namenjena isključivo našem regionu. Ovo je prva saradnja ove vrste sa jednom sasvim mladom pivarom, kao i prva saradnja sa nekom pivarom sa ovih prostora. Etikete za Mikkeller piva obeležio je prepoznatljiv umetnički stil, art direktora Mikkeller-a, kao i njegovi prepoznatljivi likovi Henry i Sally.
Ova neodoljiva craft piva možete kupiti u nekoliko shopova u Beogradu, a služe se i u velikom broja kafića i restorana kako u prestonici tako i širom Srbije, regiona, Evrope…

5p k 11015

6p k 11015

7p k 11015

8p k 11015

9p k 11015

Foto: Facebook/Kabinet Brewery

Poslednje vesti
Ne propustite