27.01.2020

Kako da izaberete odgovarajući stajling za intervju za posao?

Kako izleda najprikladnija odevna kombinacija koju treba poneti na intervjuu za posao iz snova? Sigurno ste bar nekada sebi postavili ovo pitanje. Utisak koji ćete ostaviti na vašeg potencijalnog poslodavca tokom prvog razgovora jako zavisi od vašeg outfita. Jer, garderoba je najbolji način da izrazite vaš karakter i stavove. Ništa nije lepše od žene koja izgleda sofisticirano u poslovnoj odeći. Poslednjih godina svedočimo tome da garderoba za posao ne mora da bude dosadna, a sve je više kompanija koje zahtevaju smart casual dress code. Odgovor na pitanje kako da zablistate na intervjuu za posao iz snova dale su 3 uspešne žene – Nina Garcia, kreativna direktorka američkog izdanje časopisa Marie Claire i Katherine Power i Hillary Kerr, osnovačice i vlasnice modnog portala Who What Wear. Ovo su njihova najvažnija pravila!

1. SOFISTICIRANI IZGLED SE UVEK ISPLATI

1ip 14317

Kombinovanje jednostavnih stvari, kao što su blejzer i palazzo pantalone, odlično je rešenje ako želite da igrate na sigurnu kartu. Sa ovom kombinacijom nikada ne možete da pogrešite i lako možete postići prefinjeni poslovni izgled.

2. NIKADA NE ZAPOSTAVLJAJTE ZNAČAJ JAKNE ILI KAPUTA

2ip 14317

Ma koliko bila dobra vaša odevna kombinacija, neodgovarajuća jakna ili kaput mogu da pokvare čitav utisak. Zato povedite računa i o ovom detalju i slobodno se poigrajte sa teksturama i printevima.

3. PRAVILO 80/20 JE ZLATA VREDNO

3ip 14317

To znači da 80 procenata vašeg outfita treba biti poslovno, ali imate preostalih 20 procenata koji vam daju mogućnost za igru i biranje aksesoara ili nekog upečatljivog komada kojim ćete ostaviti lični pečat.

4. ODELA SU OK, ALI NOSITE IH NA SVOJ NAČIN

4ip 14317

Klasičnim odelom nećete ostaviti preterano dobar utisak, stoga uvek dodajte neki detalj koji će podići čitavu kombinaciju. Neobična obuća je odlično rešenje.

5. BIRAJTE OBUĆU U KOJOJ MOŽETE SAMOUVERENO DA HODATE

5ip 14317

Nikada se ne zna da li će vas budući poslodavac pozvati da obiđete firmu stoga nikakako ne bi smeli da budete u obući koja vam je neudobna. Način vašeg hoda govori mnogo o vama i zato birajte cipele u kojima možete da koračate samouvereno.

6. NE UMANJUJTE ZNAČAJ TORBE

6ip 14317

Vaše odelo uvek govori o vama i pre nego što otvorite usta, zato je važno da izgledate poput pravog profesionalca. Odelo u kombinaciji sa chic torbom odličan su način da pokažete da ste ozbiljna osoba koja ima jak karakter.

7. SLOBODNO EKSPERIMENTIŠITE BOJAMA

7ip 14317

Ne morate sebe ograničiti kada je reč o bojama. Istina je da poslovna kombinacija ne treba da sadrži mix više jarkih boja, ali jedan komad u nešto intenzivnijem tonu može izgledati jako moćno.

8. POTRUDITE SE DA VAM GARDEROBA BUDE UDOBNA

8ip 14317

Obavezno sve stvari pripremite noć ranije. To podrazumeva i donje rublje jer brushalter koji vas steže itekako može da vas dekoncentriše.

Foto: Instagram (@styledumonde)

Poslednje vesti
Ne propustite