nas SFF - Stefan Kapicic i Ivana Horvat
21.06.2019

Kako je bilo na promociji Sarajevo film festivala u Beogradu

U prijatnom ambijentu beogradskog restorana 5a Soba održana je promocija predstojećeg Sarajevo film festivala na kojoj su predstavljeni članovi žirija predstojeće smotre. Dvadeset i peto izdanje najznačajnijeg regionalnalnog festivala održaće se od 16. do 23. avgusta, a o dobitnicama nagrada odlučivaće i naša mlada glumica Jovana Stojiljković. Ona će biti u žiriju sa rediteljem i scenaristom Rubenom Östlundom (predsednik žirija), direktorom Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu Berom Beyerom, direktorkom za razvoj originalnih filmskih sadržaja i akvizicije u Netflixu, Funom Madukom i rediteljkom Teonom Strugar Mitevskom.

10SFF - Jovana Stojiljkovic Jovan Marjanovic Nermin Muzur

Jovana Stojiljković, Jovan Marjanović i Nermin Muzur

- Počastvovana sam pozivom da na ovogodišnjem izdanju budem deo žirija, i u isto vreme osećam veliku odgovornost jer sam pre samo nekoliko godina učestvovala na festivalu kroz film, a sada sam deo žirija. Zahvalna sam na poverenju koje mi je ukazano, posebno što je reč o festivalu koji se iz godine u godinu uspešno razvija. Raduje me novo iskustvo u okviru Sarajevo film festivala na kome vlada dobra atmosfera koja mi se dopada, a radujem se i novim filmovima koje ću imati priliku da pogledam – rekla je Jovana na promociji.

2SFF - Aleksandar Srećković Kubura 2

Aleksandar Srećković Kubura

Ovogodišnji Sarajevo film festival održaće se pod pokroviteljstvom UNESCO-a. U pismu Audrey Azoulay, generalne direktorke Organizacije Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu navedeno je kako festival deli vrednosti UNESCO-a kao događaj posvećen promovisanju dijaloga i tolerancije putem umetnosti.

6SFF - Jelena Stupljanin i Bojan Dimitrijevic

Jelena Stupljanin i Bojan Dimitrijević

Nakon zvaničnog dela programa, gosti su uživali u neobaveznom druženju tokom tople letnje večeri.

3SFF - Emir Catovic

Emir Ćatović

4SFF - Mirjana Karanovic i Snezana Penev

Snežana Penev i Mirjana Karanović

5SFF - Nataša Ninković 2

Nataša Ninković

7SFF - Nikola Kojo 2

Nikola Kojo s prijateljima

9SFF - Jovan Marjanovic i Goran Bogdan

Jovan Marjanović i Goran Bogdan

Foto: Agencija KomunikArt

Poslednje vesti
Ne propustite