18.11.2015

Kako se rešiti bledog i beživotnog tena tokom zime?

Smena sezona nas navodi da se prilagođavamo novim vremenskim uslovima. Niske temperetarure i izrazito suv vazduh u prostorijama u kojima boravimo tokom hladnih dana isušuju kožu, pa ona traži posebnu pažnju. Zato je neophodna promena beauty rutine kako ne bismo došli u situaciju da naš ten bude bled i beživotan.

PILING LICA
Neodstranjivanje mrtvih ćelija kože, dodatno isušujete lice. Da bismo izbegli dehidratciju, potrebno je raditi piling jednom nedeljno, a najbolje je koristiti sredstva koja sadraže 10 procenata glikolske kiseline.

TONIK ZA LICE BEZ ALKOHOLA
Upotreba tonika za lice je pametan potez. Treba izbegavati korišćenje preparata koji sadrže alkohol i umesto njih nabaviti tonike sa ekstratima bambusa, hijaluronskom kiselinom ili pantenolom.

HIDRATACIJA KOŽE
Lagane kreme koje smo koristili tokom leta valjalo bi zameniti intenzivnijim formulama. Vremenski uslovi zimi dovode do crevnila, svraba i ljuštenja kože, naročito kod osoba koje imaju osetljivu kožu ili kožu sklonu ekcemima. Najbolja su kozmetička sredstva koja kožu čine mekanom i zadržavaju vlagu u njoj, a glicerin i shea buter su aktivne supstance koje imaju takav učinak. Posebnu pažnju treba obratiti na noćnu negu kada se preporučuje upotreba proizvoda sa retinolom i glikolskom kiselinom, jer oni čuvaju epiderm kože i čine lice baršunastim i glatkim.

MAKE-UP TRIK
Odaberite pudere ili tonirane kreme koje će dodatno hidrirati lice i koje sadrže antioksidante i vitamin C, a za savršeno blistavo lice malo tečnog hajlajtera pomešajte sa tečnim puderom i time namažite kožu.

Poslednje vesti
Ne propustite