24.03.2016

Kako zadržati blistav ten nakon tridesete?

Da bi koža bila lepa, zdrava i blistava, neophodna joj je adekvatna nega na koju posebno treba obratiti pažnju nakon tridesete. Jer, kolagen – najzastupljeniji protein u našem organizmu i neophodan sastojak kože, upravo od tridesete godine, pod uticajem niza spoljašnjih uticaja, pogotovo stresa, počinje da opada što dovodi do pojave prvih bora. Danas u svetu kozmetike postoje sjajni preparati kojima se usporava i ublažava starenje kože.
Da biste vratili mladalački izgled i zaustavili starenje kože, pre svih tretmana treba uraditi njeno površinsko i dubinsko čišcenje pilingom. Koji tip pilinga odgovara vašoj koži najbolje je da odredi stručnjak, a preporučuje se da se oni odrade sa smenom svakog godišnjeg doba. Kombinacijom neorganskih hemijskih pilinga koji sadrže glikolnu kiselinu, ali i vitaminske koktele i hijaluron, povećava se sinteza kolagena i elastina, otklanjaju izumrle ćelije i neravnomerne pigmentacije. Pilinzima se poboljšava struktura kože, glačaju bore, podstiče ponovna proizvodnja kolagena, elastina i potpomaže rast novih celija. Koža je boljeg tonusa, glatka, gipka i vidno podmlađena. Otklanjaju se i sitni ožiljci od akni.
Među tretmanima novijih datuma koji su zastupljeni u kozmetičkim salonima kod nas jesu i biološki tretmani. Preporučljivo je da se rade u proleće, a prethode im piling i stručna masaža. Reč je o tretmanima koji hrane kožu, dubinski utiču na sporije pojavljivanje bora, regenerišu ćelije, povećavaju moć upijanja, zatežu je i ublažavaju sve znake umora. Hranljivi sastojci iz biljnog sveta, uz pomoć najsavremenije tehnologije u službi kozmetike, izbeljuju ten, čak i pušačima kojima je postao žuckast, smanjuju izraženo crvenilo kože i otklanjaju sve druge nedostatke.

Foto: fashion.maga-zine.com

Poslednje vesti
Ne propustite