08.03.2016

Kakvi će se bidermajeri nositi ovog proleća?

Sezona prolećnih venčanja već je počela, a svi prateći elementi poput torte, cvetnih dekoracija ili venčanica, stalno dostižu nove i originalne forme. Kada je reč o bidermajerima, ove sezone i klasika dobija potpuno novo ruho, a sve popularniji postaju i neobično konstruisani buketi. Za sve koji se spremaju da izgovore sudbonosno “da”, donosimo nove trendove iz sveta bidermajera.

Bidermajeri ukrašeni aksesoarima

Foto: brides.com

Foto: brides.com

Već dugo se bidermajeri dekorišu raznim detaljima koji nisu pozajmljeni iz prirode, ali sledeće sezone, čini se, ovo pravilo biva izdignuto na viši nivo. Dok su cirkoni predstavljali samo jedan minijaturni dodatak ružama, sada preovladavaju na čitavom buketu. Takvi bidermajeri svetlucaju i deluju veoma bogato, otmeno i prefinjeno, te ukoliko je ovo vaš cilj, trebalo bi da razmotrite kakvi sve bidermajeri imaju ovakve i slične dodatke.
Pored cirkona, izuzetno su zastupljeni i biseri i retro broševi, poput onih sa okvirima u viktorijanskom stilu. Malo vintidž duha nije naodmet ni kada su bidermajeri u pitanju, posebno ako se ovakva nakit kombinuje sa crvenim ili belim ružama.
Nemojte bežati ni od zlatnih detalja, a posebno će biti popularni bidermajeri sa raznim ukrasnim trakama, koje se dodatno ističu raznim vrstama nakita.

Bidermajeri u bordo ili ljubičastim nijansama

Foto: dunjincvet.com

Foto: dunjincvet.com

Od klasične bele i crvene boje koju bidermajeri najčešće imaju donekle će se odstupiti u narednoj sezoni, a na scenu će stupiti ljubičasti i bordo bidermajeri kao veoma upečatljivi elementi čitave svadbe.
Naime, kako se bela najčešće bira kao osnovna boja svadbe, bidermajeri u ovim bojama sačinjavaju savršen kontrast beloj pozadini. Možete birati klasičnije forme, odnosno ruže u punom krugu, ali i malo odstupiti od ovog izbora, te se okrenuti ljubičicama i jorgovanu kada su ljubičasti bidermajeri po sredi, odnosno poljskom cveću za bordo varijante. Neke modele možete videti ovde.

Originalne forme

Foto: brides.com

Foto: brides.com

Za one koji cene kreativnost i originalnost, tu su izrazito veliki bidermajeri koji sasvim sigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Najpre, tu su letnji bidermajeri sastavljeni od žutog cveća, najpre poljskog – maslačaka – i žutih ruža. Njih prate ogromni oblici u vidu suncokreta, što su bidermajeri koji se najčešće dodatno dekorišu kanapom, kako bi delovali u potpunosti inspirisani prirodom.
Ako ste ipak za nešto svedenije oblike, razmislite o belim lalama kojima će se dodati razni nakit ili pak samo jedna ukrasna traka. Nemojte bežati ni od narcisa ili ciklama, jer i oni sasvim lepo mogu delovati i svakako biti nešto upečatljiviji izbor od klasičnih ruža.

Klasični beli bidermajeri

Foto: brides.com

Foto: brides.com

Klasika u narednoj sezoni dobija potpuno nov izraz, a to će najpre pokazati bidermajeri.
Klasične bele ruže sada dobijaju više zelenila i još više aksesoara, te se klasični bidermajeri sada dekorišu belim ukrasnim trakama sa velikim biserima ili pak srebrnim nakitom, poput bogato i filigranski rađenih broševa ili privezaka za ogrlice.
Naravno, i dalje se ostaje u okvirima da bidermajeri prate venčanice, te se dodaci sa njima slažu i po čipki, tilu ili prosto formi.
Kada je u pitanju cveće, možete ostati pri belim ružama, s tim da takvi bidermajeri budu dodatno dekorisani bleim ili srebrnim nakitom, ali razmislite i o lalama kao mogućoj opciji.

Poslednje vesti
Ne propustite