18.09.2015

KC Grad: Domaći i holandski dizajneri nakita predstavljaju svoje radove

Nakon uspešne prve etape, ovog meseca u KC Gradu, nastavlja se projekat Exploring inspirations, podržan od strane Stimulering Fund Creative Industries Fund Netherlands. Zamišljen kao manifestacija u četiri dela koja će promovisati dizajn odeće, nakita i obuće iz Srbije i Holandije, dok će se u finalnoj etapi prikazati rezultati svih disciplina na objedinjenoj izložbi.

1p n 17915

Posle uspešno realizovane prve etape projekta, gde je u fokusu bio dizajn odeće, od 21. do 27. septembra realizovaće se etapa posvećena dizajnu nakita. I ovoga puta polazna inspiracija koju će istraživati gostujući dizajneri jeste inspiracija tradicionalnim tehnikama i zanatima, sa ciljem da se očuvaju i da ih gostujući dizajneri primene u izradi savremenog nakita u skladu sa sopstvenim senzibilitetom.

4p n 17915

Prateći program projekta i u ovoj etapi je pop-up izložba na kojoj će biti predstavljeni radovi gostujućih dizajnera kao i njihovih kolega iz Srbije, napraviće se i mali presek dizajna savremenog nakita. Svoje radove će prikazati dva dizajnera nakita iz Holandije: Nina Sajet i Nhat-Vu Danga, čiji su stilovi eksperimentalni i različiti, a njima će se na radionici filigrana priključiti Nenad Stojaković koji vodi brend Studio Manufactura. Grupna izložba nakita obuhvatiće još desetak domaćih autora koji se izdvajaju svojom kreativnošću i idejama i čiji nakit je već prihvaćen od strane publike.

3p n 17915

Pored izložbe publici će i ovoga puta biti priređena predavanja eksperata iz Holandije na temu dizajna nakita.

5p n 17915

Poslednje vesti
Ne propustite