18.12.2016

Knjiga o kojoj se priča: Sve o prvim damama Amerike

Knjiga “Prve dame – uticajne Amerikanke: od Marthe Washington do Michelle Obame” autorke Drage Daše Gajić odličan je izbor za predstojeće praznike, a sigurno je i dobar novogodišnji poklon. Ovo delo rezultat je višegodišnjeg istraživanja spisateljice iz Banjaluke koja se bavila pitanjima ženske istorije i ženskog nasleđa. Knjiga obuhvata skraćene verzije biografija prvih dama SAD, od Marthe Washington do Michelle Obame. Strukturisana je tako da sadrži podatke koji se odnose na detinjstvo, obrazovanje, život pre braka i brak, a fokus je stavljen na period koji su ove žene provele u Beloj kući, odnosno njihove aktivnosti, programe, inicijative koje su podržavale, ali i period života nakon odlaska iz Bele kuće.

Draga Daša Gajić

Draga Daša Gajić

Štampanje knjige podržala je Američka ambasada u Bosni i Hercegovini, a na promociji u Banjaluci bio je priprisutan i Edward Gallagher, direktor Kancelarije američke ambasade koji je tom prilikom izjavio:
– Prve dame su odigrale veoma bitnu ulogu u istoriji naše zemlje i zato je ova knjiga napisana na srpskom jeziku važna da bi se i ovde ljudi upoznali sa ulogom žena u našoj istoriji.
Ukoliko i vi bar za trenutak želite da zavirite u Belu kuću i saznate kako je biti supruga američkog predsednika, ne propustite knjigu “Prve dame – uticajne Amerikanke: od Marthe Washington do Michelle Obame”.

Poslednje vesti
Ne propustite