05.10.2015

Kozmetička abeceda: Sve o BB, CC, DD i EE kremama

Nekada je tečni puder bio jedino rešenje za ujednačeni ten, međutim, poslednjih godina na tržištu se pojavilo mnogo proizvodima koji imaju sličnu namenu. Najpre su nam predstavljene BB kreme, a potom su na red došle i CC, DD, a početkom prošle godine i EE kreme. Svim ovim kremama je zajedničko da u sebi sadrže sastojke koji neguju i hidriraju kožu, a istovremeno je i toniraju. Ukoliko ste i vi izgubili u prevodu i niste sigurni šta bi bio najbolji odabir za vas, donosimo vam kratak vodič.

BB kreme

Beauty Balms kreme odnosno balsami za nepravilnosti, lakše su od klasičnih pudera, a njihova svrha jeste da ujednače ten, zaštite kožu od UV zraka, umire je i hidriraju. Njena glavna prednost je što postiže efekt sličan puderu, ali nakon skidanja, koža je u boljem stanju. Takođe, sadrži i sastojke koji pomažu u sprečavanju starenja kože i stvaranju bora. Prilikom odabira boja trebalo bi da znate da će vam najviše odgovarati ona koja je za nijansu svetlija od vaše kože.

CC kreme

Color Correcting je zapravo napredna generacija BB kreme koja je prvenstveno namenjena ujednačavanju tena, bolje prekriva crvenilo ili bilo koju depigmentaciju kože zahvaljujući blago sedefastim česticama. CC krema je i hranjivija, bolje regeneriše kožu, a ima i pojačanu zaštitu od sunca, zbog čega je bolji izbor za letnji period. Ovi proizvodi imaju i duži rok trajanja od svojih prethodnika.

DD kreme

Dynamic do all kreme najpre je trebalo da bude proizvod namenjen za celo telo. Zahvaljujući njemu mogli ste da dobijete preplanuli ten, a da pritom ne obojite odeću. Međutim, brend Julip preduhitrio je druge proizvođaće i ovom preparatu dao potpuno novu namenu. DD krema sada je čarobna formula za sve probleme sa kožom.

EE kreme

Extra Exfoliating kreme su posljednji izum u nizu “abecedednih” krema. One idu korak dalje od svih ostalih koje samo hidratiziraju, toniraju i imaju anti-age učinak. One rade i piling kože čime otklanjaju mrtve ćelije i imaju učinak elektronskih četki za kožu.

Foto: Pixiwoo

Poslednje vesti
Ne propustite