21.06.2016

Kratka i jednostavna vežba koja će vas učiniti srećnom osobom

Znate one trenutke kada vam ništa u životu ne ide loše, ali ste i dalje neraspoloženi i ne pronalazite razloge za sreću. Ukoliko ne spadate u osobe koje se svakog jutra bude radosne i spremne za sve izazove koje im donosi novi dan, vreme je da to promenite. Jer, negativne misli i stalan fokus na stvari koje vam ne idu od ruke, neće vas dovesti do željenih ciljeva u životu. Naprotiv, takav stav vam može doneti samo još razloga za nezadovoljstvo.
Da li vam se dešava da se jako rastužite samo zato što su vam prijatelji otkazali dolazak na večeru, na poslu vam ne ide baš sve onako kako ste zamislili ili je vaš partner otputovao van grada i ne može da vam posveti pažnju na koju ste navikli? To nisu razlozi za nezadovoljstvo, ali ako ne možete da ih prevaziđete, znak su da nešto morate da promenite kod sebe.
Pedagog dr Whitney Allgood, autorka programa ličnog razvoja “Na korak do” predlaže da počnete da pišete dnevnik zahvalnosti.
– Iako možda niste pisali dnevnik tokom tinejdžerskih dana ili smatrate da je to rezervisano samo za mlade, pokušajte. Ne morate da budete dobri u pisanju i da se poetski izražavate. To su kratke beleške koje ćete samo vi čitati – kaže dr Allgood i nastavlja:
– Izdvojite svake večeri pre spavanja nekoliko minuta i zapišite u svoj dnevnik zahvalnosti tri stvari koje su vas učinili srećnima tog dana. To ne moraju da budu razlozi koji bitno menjaju vaš život već obične sitnice zbog kojih ste se osećali zadovoljno kao što je, recimo, otkrivanje novog recepta za testeninu na internetu. Kada svaki dan završite zahvalnošću, polako počinjete da trenirate svoj mozak da misli pozitivno umesto negativno i da primećuje samo dobre stvari koje vam se događaju. Postepeno ćete sve manje trošiti energiju na loše okolnosti u životu, prestaćete da ih primećujete i živećete kao da one i ne postoje. Ovo je odličan način da postanete srećna osoba koja će uvek zračiti dobrom energijom.
Ukoliko zaista želite da živite ispunjeno i zadovoljno, počnite da praktikujete ovu jednostavnu vežbu.

Poslednje vesti
Ne propustite