nas spf 16719
15.07.2019

Kreme sa zaštitnim faktorom koje vam neće pokvariti make-up

Ako bismo morali da biramo jedan must have proizvod za leto, onda je to svakako krema sa zaštitnim faktorom. O tome koliko je sunce štetno za našu kožu, poslednjih godina slušali smo mnogo puta, pa smo lekciju da ne treba izlaziti iz stana bez proizvoda koji sadrže SPF već dobro naučili. Dermatolozi insistiraju na tome da naša krema za lice mora imati zaštitni faktor 50, svejedno da li smo na moru ili u gradu. I mada se na letovanju, po pravilu, svi potrude da redovno mažu svoju kožu, problem nastaje kada smo kod kuće.
Naime, veliki broj krema za lice koje nam pružaju zaštitu imaju prilično tešku struktutu, pa je koža nakon njihovog nanošenja masna i ne može da diše zbog čega kod velikog broja žena dolazi do pojave akni. Još veći problem nastaje kada preko takvih proizvoda poželite da nanesete tečni puder, koji koliko god da je kvalitetna, neće izgledati dobro.
Stvaranje adekvatnih make-up podloga sa SPF-om bio je jedan od većih izazova za kozmetičku industriju, ali poslednjih godina na tržištu su se pojavili proizvodi nove generacije nakon čijih nanošenja koža ne postaje sjajna, a lice je pripremljeno za nanošenje šminke. Neki od njih su i gelaste strukture, dok mnogi dolaze kao kreme za lice koje hidriraju, ali ne masne kožu. Jedan od prvih brendova koji je lansirao jedan ovakav čudotvoran proizvod bio je Chanel, a odlične alternative nude i kuće Sisley, Clinique i Shiseido. Što se tiče ponude nešto pristupačnijih proizvoda naša preporuka je proizvod kuće Vichy, zatim Eucerinova krema koja istovremeno ima i anti-age svojstva, kao i gel brenda Heliocare. U nastvaku pogledajte listu najboljih proizvoda za lice sa zaštitnim faktorom koji se trenutno mogu naći na našem tržištu.

1spf 16719

CHANEL Les Beiges Sheer Healthy Moisturizing Tint SPF 30

2spf 16719

SISLEY Tinted Sun Care Youth Protector SPF 30

3s 16719

ORIGINS Ginzing SPF 40 Energy-Boosting Tinted Moisturizer

4s 16719

EUCERIN Photoaging Control Sun Fluid SPF 50

5s 16719

KIEHL`S Ultra Facial Cream SPF 30

6s 16719

HELIOCARE gel SPF 50

7s 16719

VICHY Ideal Soleil SPF 50

8s 16719

CLINIQUE Prep-start Daily UV Protector Broad Spectrum SPF 50

9s 16719

LA ROCHE-POSAY Anthelios Invisible Shaka Fluid Ultra Resistant SPF 50

10s 16719

SHISEIDO Expert Sun Aging Protection Cream Plus SPF 50

Foto: Promo, @rocky_barnes

Poslednje vesti
Ne propustite