20.12.2019

Kultni parfem s kojim ćete privući pažnju gde god da se pojavite

Ljubav između žena i parfema večna je i neraskidiva. Oni su neka vrsta ritualne inicijacije jer je bočica markiranog parfema obično prva stvar kojom svaka devojka započinje svoju kolekciju finih komada. Opojni i uzbudljivi mirisi upakovani u luksuzne bočice ujedno su i tačka na i svakog stajlinga i onaj poseban začin bez kog ništa nije isto. Odgovarajući parfem budi u nama najlepše emocije, podstiče na akciju, inspiriše i oporavlja, a do sada je urađeno na stotine studija koje pokazuju da mirisne kompozicije mogu da nam pomognu na putu do poslovnog uspeha ili u zavođenju muškaraca.
Kao svojevrstan lični potpis svake žene, parfem mora biti u skladu sa njenim karakterom i porukom koju želi da pošalje svojoj okolini. Stoga je izbor nove kompozicije jedan od najtežih beauty zadataka, posebno ako imamo u vidu da živimo u doba hiperprodukcije koja nije zaobišla ni prefinjen svet parfema. Trend dodvoravanja mlađoj publici rezultirao je enormnom povećanju proizvodnje u svakom smislu, pa tamo gde je nekad stajao jedan parfem koji je trajao decenijama, sad stoji pet različitih bočica čiji je rok trajanja ograničen na svega nekoliko godina.

bo 2

U vreme kada se svakog meseca lansira nekoliko mirisnih kompozicija i kada se trendovi smenjuju neverovatnom brzinom, jedno od najboljih rešenja jeste povratak klasici i mirisnim notama koje su izdržale test vremena. Na vrhu liste malog broja takvih parfema posebno mesto ima YSL Black Opium koji je više od četiri decenije sinonim za elegantnu, inteligentnu, šik i očaravajuće lepu ženu koja ostavlja trag u životu svih koji je upoznaju.
Kultni orijentalni miris, iza kog stoje čak četiri čuvena parfimera, kreiran je tako da predstavlja radikalno odstupanje od strukture klasičnog parfema, a inspirisan je umetničkim pokretom igre svetlosti i senke, s naglaskom na kontranst i napetost. Poigravajući se neskladom između gorkog akorda zrna kafe, sastojka koji nikad dosad nije u tolikoj meri korišćen u ženskom parfemu, i vedrih belih cvetova, Black Opium donosi osjećaj zanosa, na granici ekstaze. Najprije dolazi razbuđivanje – nota zrna kafe deluje snažno i prodorno na sva čula. Potom slede mekše i ženstvenije note belih cvetova jasmina sambaca i narandže, s opojnim i odvažnim finišem božanstvene vanile i drvenastih nota cedrovine i pačulija, koje zaokružuju miris i pružaju mu dubinu i tajanstvenu eleganciju.

bo

I sam naziv Black Opium već u startu asocira na preuzimanje rizika, koketiranje sa zabranjenim i osećaj žudnje. Crna je boja koja zapravo i nije boja, već kontradiktorni koncept koji osobi koja je nosi pruža stav Sa mnom nema šale!, dok je Opium sinonim za mističnost i nesputanost. Zajedno čine moderan, elegantan i bezvremeni duo. Black Opium je ulaznica za backstage, karta za VIP događaj, britka tama osvetljena zvezdom koja se u njoj krije.
Šokantan, a istovremeno poznat, bezvremeni i moderan, ovaj parfem, u samo nekoliko šprica, već decenijama garantuje magnetnu privlačnost svakoj ženi. Možda najbolji podatak koji govori o snazi Black Opiuma jeste činjenica da dve trećine Francuskinja u nekom periodu života koriste ovu moćnu mirisnu kompoziciju. Idealan je izbor za žene koje žele da zrače snagom, samopouzdanjem, odlučnošću i koje ne mogu da prođu neprimećeno.

bo 4

Foto: @yslbeauty

Poslednje vesti
Ne propustite