16.06.2020

Kultni proizvod koji štiti kožu od štetnih faktora

Kada se ujutru užurbano spremamo za posao ili kada nas uveče savlada umor obično nam ostaje tek toliko vremena za minimalistički režim nege. Čišćenje lica i upotreba hidrantne kreme jesu apsolutna osnova, ali ako želimo da imamo zdravu i blistavu kožu, potrebno je da izdvojimo koji minut više. Kako bi osigurala koži sve što joj je potrebno, a maksimalno skratila beauty rutinu, dermokozmetička industrija poslednjih godina kreirala je boostere – proizvode koji poboljšavaju celokupno stanje kože i pojačavaju aktivnost sastojaka iz ostalih proizvoda. Inovativne formule pružaju koži savršenu hidrataciju, zaštitu od štetnih uticaja iz spoljne okoline i trenutno osveženje. Njihova dodatna prednost je što se brzo upijaju, zaglađuju kožu i jačaju njenu zaštitnu barijeru.
Mada nam je pojam boostera poznat svega nekoliko godina, danas na tržištu postoji na desetine proizvoda iz ove kategorije zbog čega nije uvek lako izabrati odgovarajući preparat. U takvim okolnostima najbolje rešenje je okrenuti se bestseler preparatima, koje s razlogom koriste milioni žena širom sveta, a ako pritom imamo i odlične recenzije dermatologa i beauty urednika, onda smo osvojili bingo. Zlatni standard, još od samog lansiranja, predstavlja Vichy Minéral 89 booster, koji je postao sinonim za proizvode iz svoje kategorije. Bazu ove minimalističke formule gelaste i lagane teksture čini Vichy vulkanska voda obogaćena s 15 esencijalnih minerala, koja sadrži više raznolikih minerala od ostalih termalnih voda na tržištu, a njenu učinkovitost dokazana je na 16 kliničkih studija. Vichy vulkanska voda deluje kao antioksidant, regeneriše kožu i onažuje je, a po prvi put je u tako visokoj koncentraciji (89%) udružena s hijaluronskom kiselinom prirodnog porekla, formulisanom da prodire duboko u kožu.

MINIMALISTIČKA FORMULA, VIŠESTRUKA FUNKCIJA
Imajući u vidu sve veće zahteve koje pred našu kožu stavlja savremen stil života, Minéral 89 booster uspeo je da obuhvati sve važne uloge koje bi trebalo da ispunjavaju proizvodi i u jutarnjoj i u večernjoj rutini. Sa svega 11 sastojaka i 89% Vichy vulkanske vode udružene s hijaluronskom kiselinom, Minéral 89 booster jača prirodnu funkciju barijere kože, koja strada pod uticajem raznih faktora, poput stresa, zagađenja vazduha, duvanskog dima ili UV zračenja. Sve to dovodi do sivog i umornog tena, dehidrirane kože i drugih neželjenih posledica. Glavna uloga Minéral 89 boostera jeste da kožu učini otpornijom na pomenute agresore. Ovaj preparat pruža dugotrajnu hidrataciju kože, čineći je punijom i blistavijom.

MINÉRAL 89 BOOSTER HIDRIRA KOŽU 24H NAKON NANOŠENJA
Znamo da samo hidrirana koža može biti zdrava, sjajna i meka na dodir, a različiti uticaji iz spoljne okoline crpe vlagu iz nje. Nagle temperaturne promene tokom leta, kada iz vrele gradske sredine uđemo u klimatizovan prostor ili zimi, pri ulasku u zagrejane prostorije, predstavljaju termalne šokove za kožu kojoj je potrebno vreme da se privikne na novo okruženje. To uzrokuje povećan gubitak vlage i onaj dobro poznat osećaj nelagodnosti i zatezanja na koži. Minéral 89 booster pomaže koži da sačuva vlagu zahvaljujući hijaluronskoj kiselini koja zadržava 1000 puta više vode od svoje težine.

MINÉRAL 89 BOOSTER JAČA FUNKCIJU BARIJERE KOŽE
Život u gradskim sredinama podrazumeva da smo konstantno izloženi zagađenom vazduhu, a prva na udaru je koža, kao najveći organ. Istraživanja pokazuju da su čestice smoga, prašine, izduvnih gasova ili duvanskog dima čak 20 puta manje od pora na licu zbog čega lako prodiru u kožu i oštećuju je. Ako tome dodamo i rupu u ozonskom omotaču koja uzrokuje rekordne nivoe UV zračenja, jasno nam je da je naša koža konstantno izložena negativnim uticajima što za posledicu ima da je njena barijerna funkcija neuravnotežena, pa su samim tim narušeni i njeni odbrambeni mehanizmi. Minéral 89 booster sadrži anti-pollution tehnologiju koja blokira čestice smoga i prašine od prijanjanja na kožu. Ovaj proizvod kreira na koži nevidljiv zaštitni sloj koji djeluje kao njena prva linija obrane od štetnih spoljnih uticaja i učinkovito jača barijernu funkciju kože.

MINÉRAL 89 BOOSTER ZAGLAĐUJE KOŽU I ČINI JE PUNIJOM
Naša koža najsrećnija je u okruženju u kojem je prosečna vlažnost vazhuda između 40% i 70%. Ako uzmemo u obzir činjenicu da je zimi u našim domovima prosečna vlažnost 10%, što je znatno manje nego u Sahari – 25%, jasno nam je da takvo okruženje deluje na strukturalne promene u koži. To dalje utiče na sposobnost kože da zadrži vlagu i oslabljuje njenu hidrolipidnu barijeru pa je povećan gubitak vode, kao i ostalih komponenti iz kože. Minéral 89 booster pomaže koži da zadrži vodu i čini je glatkom i punijom. Koža trenutno izgleda zdravije (81%) i glatkije (85%), a posle mesec dana: izgleda blistavo (94%), ima zdravi sjaj (87%) i punija je (83%).

MINÉRAL 89 POVEĆAVA ZDRAVI SJAJ KOŽE ZA 26%
Nedostatak sna uzima danak našoj koži i dugoročno, može ozbiljno delovati na njeno zdravlje. Kod premalo sna, ćelije se ne obnavljaju dovoljno tokom noći, a mikrocirkulacija je usporena. Kao posledica, koži treba mnogo više vremena da se regeneriše od agresivnih uticaja iz spoljne okoline, pa izgleda umorno te se pojavljuju sitne linije, a ten postaje siv. Minéral 89 booster čini kožu otpornijom na učinak umora te joj vraća zdrav sjaj.

NAČIN PRIMENE
Minéral 89 booster preporučuje se i u dnevnoj i u večernjoj beauty rutini. Nanesite proizvod na lice i vrat, nakon čišćenja, a pre nanošenja hidrantne kreme. Ovaj preparat dostupan je u apotekama i preporučuje se osobama svih tipova kože, jer suvoj koži pruža potrebnu dozu vlage, dok je njegova lagana gelasta struktura idealna i za hidrataciju masne kože (koja je često dehidrirana).

Foto: Shutterstock, Promo

Poslednje vesti
Ne propustite