27.11.2015

Lena Kovačević predstavila novi album “Džezeri”

Pop-džez pevačica i kompozitor, Lena Kovačević, predstavila je svoj treći album “Džezeri” na promociji održanoj u Ellington’s klubu hotela Hyatt Regency. U prijatnoj atmosferi, umetnica je u društvu prijatelja, saradnika i novinara predstavila svoj rad i na zadovoljstvo svih izvela numere sa CD-a.

Lena Kovačević i Momčilo Bajagić Bajaga sa suprugom

Lena Kovačević i Momčilo Bajagić Bajaga sa suprugom

Ovaj album u izdanju PGP RTS-a predstavlja omaž pesmama Momčila Bajagića Bajage koje svi volimo, a sačinjen je od 10 numera, među kojima su “Sa druge strane jastuka”, “Dobro jutro džežeri”, “442 do Beograda”, “Od kada tebe volim”…

Lena Kovačević i Dejan Cukić sa suprugom

Lena Kovačević i Dejan Cukić sa suprugom

Album je rađen u Beogradu i Njujorku, aranžiran i produciran od strane Vladimira Nikolova, Leninog prijatelja sa muzičkog konzervatorijuma iz Amsterdama i čoveka odgovornog za orkestraciju Oskarom nagradjenog filma “The Artist”.

Lena Kovačević i Vladimir Nikolov

Lena Kovačević i Vladimir Nikolov

Lenina želja je bila da kompozicije koje volimo i poznajemo, čujemo iz jednog sasvim novog ugla. Ova vrsta albuma – obrada u svetu je postao gotovo standard, a kod nas je jedna od svežih ideja, koja kroz kolaž pop i džez muzike prikazuje Bajagine pesme u jednom novom tonu i senzibilitetu.

4lk 26115

Album je stigao na naše tržište i može se nabaviti u bolje snabdevenim muzičkim prodavnicama u Srbiji, kao i u prodavnici PGP RTS-a u Jug Bogdanovoj 2, kao i online na mail prodaja@pgp.rsPrvi singl “Poljubi me” dostupan je na YouTube-u, kao i na Leninom sajtu, Facebook-u i Twitter profilu.

5lk 26115

 

Poslednje vesti
Ne propustite