26.09.2015

Lepota više nije dovoljna: Velike promene Pirelli kalendara

Eksluzivni Pirelli kalendar biće predstavljen krajem novembra u Londonu, a ove godine isčekujemo ga sa više nestrpljenja nego ranije, jer će “pričati” jednu sasvim drugačiju priču. Umesto egzotičnih lokacija i seksi provokacija, kalendar će se orijentirati na žene koje trenutno menjaju svet pa su se tako pred objektivom Annie Liebovitz našle Yoko Ono, Patti Smith, Serena Williams, Fran Lebowitz, Amy Schumer, Tavi Gevinson, Ava DuVernay, Natalia Vodianova, Agnes Gund, Kathleen Kennedy, Mellody Hobson, Shirin Neshat i Yao Chen.

1p p 25915

Ovo je velika promena za Pirelli, jer je njihov kalendar već nekoliko decenija sinonim za najseksipilnijih dvanaest meseci koje možete okačiti na zid. Ipak, uvereni smo kako ovim potezom obožavaoci neće biti razočarani, već naprotiv, oduševljeni. Sve modele odabrala je sama Annie Liebovitz vodeći se idejom o ženama koje na pozitivan način utiču na društvo.
– Razmišljala sam o ulogama koje žene igraju i ženama koje su mnogo postigle. Želela sam da napravim klasične portrete koji će ih prikazati jakima, ali i onakvima kakve zaista jesu – objasnila je čuvena fotografkinja.

2p p 25915

Poslednje vesti
Ne propustite