nas li 12216
12.02.2016

Liposukcijska ishrana: Kako da izgubite kilograme bez gladovanja?

Zima je na izmaku, a sa njom i vreme kada višak kilograma možemo da prekrijemo debelom garderobom. Došao je trenutak da svoje telo dovedemo u fit formu!
Ako ste se umorili od iscrpljujućih dijeta koje daju kratkotrajne rezultate, a potom se kilogrami vrate poput bumeranga, onda je liposukcijska ishrana pravo rešenje za vas. Revolucionarna metoda koju je otkrio Kenan Mandra omogućava da za samo 10 dana smršate čak 10 kilograma. Kluč uspeha leži u vraćanju iskonskim načinima ishrane, te izbacivanju industrijske hrane i što većem unosu mesa, ribe, jaja, sireva i drugih domaćih namirnica. Jer hrana bazirana na žitaricama prepuna je aditiva, šećera i veštački sintetisanih hormona koji su najzaslužniji za sve veću pojavu gojaznosti među populacijom. Upravo zbog toga, nastala je ova izvanrenda metoda – svojevrsna liposukcija bez noža kojoj su se priklonile mnoge zvezde poput Monice Belluci ili Suzane Mančić koja je zahvaljujući liposukcijskoj ishrani izgubila čak 15 kilograma.
Nutricionista Kenan Mandra uspeo je da usavrši dijetoterapijski tretman koji “budi” metabolizam i ubrzava njegov rad. Tokom prvih 10 dana, u telu se pokreće proces sagorevanja masti koje se više ne talože u vidu masnih naslaga već se višak troši i izbacuje.
Stoga je liposukcijska dijeta dobra za organizam, jer je u potpunosti neškodljiva i ne ostavlja negativne posledice. Ona zadovoljava sve proteinske potrebe svakog čoveka, a upravo aminokiseline igraju ključnu ulogu u gubljenju suvišnih kilograma. Naime, oni deluju tako da telu dostavljaju energiju koja pokreće proces metabolizma masti i aktivira njihovo trošenje. A ono što je najbolje, ova metoda bez gladovanja pruža vašem telu sve što mu je potrebno tokom prvog perioda.
Tokom prvih 10 dana, predviđeno je da redovno unosite proteine, a po potrebi i one u vidu suplemenata. Dakle, konzumira se zdrava hrana bogata belančevinama, što uključuje meso, punomasni sir, jaja, slaninu, mleko, odnosno sve ono što su jeli naši preci. Kenan Mandra je zajedno sa svojom grupom istaknutih nutricionista ustanovio da se poslednjih decenija velika većina nas hrani na potpuno pogrešan način. Unosom takozvane zdrave hrane koja se bazira na žitaricama i salatama mi zapravo ne dobijamo ono što nam daje energiju, pa se često služimo i namirnicama koje su prebogate šećerima, da bi nadoknadili to i zbog toga se preterano gojimo.
Važno je reči da se pre primene liposukcijske ishrane morate posavetovati sa lekarom i uraditi sve potrebne analize. Nakon toga, jednostavno se možete konsultovati sa nutricionistima koji će vas uputiti i nadgledati tokom procesa dijete.
Sve obroke vam detaljno planira i programira tim stručnjaka nutricionista koji će po vašim potrebama i krajnjem cilju odrediti koja hrana najviše odgovara vašem telu. Jelovnik je raznovrstan, pa se za doručak mogu konzumirati domaći vafl keks sa cimetom, razni smoothie napici, omlet sa sirom i suvim mesom, tunjevina, pileća salata ili pljeskavice od tikvica. Za ručak se tokom ovog tretmana mogu jesti pohovani patlidžan, pileće pljeskavice, krem supa od pečuraka, pohovano belo meso, junetina, pirinač, punjene šnicle ili losos. Osim toga, uz glavno jelo se svakako preporučuje i neka salata, bilo da je u pitanju ona od paradajza, kupusa, maslina, tikvica ili krastavaca. Deserti su bazirani na voću, odnosno prirodnim šećerima koji se ne pretvaraju u masti.
Ono po čemu se liposukcijska ishrana razlikuje od svih drugih dijeta jeste to što je njen centralni obrok – večera. Kenan Mandra tvrdi da je upravo vreme od 18 do 22 časa najbolje da se konzumira hrana, i to biftek, salata, riba, morski plodovi, plića krilca, batak. Tačnije, u pitanju je izvorna hrana koja je bogata proteinima koji su od suštinske važnosti za naš organizam.
U zavisnosti od željenog cilja, tretman može trajati 10, 14, 21 ili 30 dana. Ono na osnovu čega se određuje period primenjivanja ovog režima ishrane jeste BMI indeks. Zahvaljujući njemu se mnogo bolje vidi da li je, i koliko je osoba gojazna, jer broj kilograma nije merodavan u većini slučajeva. Sve ovo rade nutricionisti koji će vam dati preporuku i pratiti kako napredujete.
Savetovališta za liposukcijsku ishranu nalaze se u BIH, Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori, Rumuniji i Bugarskoj, dovoljno je da ukucate autorovo ime u vaš pretraživač i dobićete sve potrebne informacije.

Foto: Liposukcijska Ishrana

Poslednje vesti
Ne propustite