nas p gl 22315
22.03.2015

Lisca savetuje: Kako da najlakše izračunate veličinu vašeg grudnjaka

Koliko puta vas se dogodilo da se osećate nelagodno u svom brushalteru? Verujemo da se svaka žena bar jednom u životu susrela sa ovim problemom, a statistika pokazuje da čak sedamdeset odsto dama nosi pogrešnu veličinu grudnjaka. Da biste izbegli ovaj simptomatični ženski problem, u saradnji sa brendom Lisca donosimo vam nekoliko jednostavnih saveta za određivanje prave veličine vašeg brushaltera. I ne zaboravite da uz dobar broj izaberete i model koji vam u potpunosti odgovara.
Grudnjak po vašoj meri je onaj koji kada odenete možete nesmetano da dižete ruke uvis ili se saginjete, a da vam on funkcionalno podupire grudi. Žica mora biti pririjena grudima i zato je namestite tako da korpe lepo i ugodno pristaju. Ne zaboravite, i da naramenice možete regulisati tako da postignete maksimalan oslonac i užitak!

1p gl 22315

Prava veličina se dobija tako što najprije odredimo osnovnu veličinu, koja se temelji na podprsnom obimu.
Merimo preko leđa u visini leđnog izreza i napred ispod grudnog nabora. Tako dobijemo osnovne veličine koje se kreću od 65 do 95. Određene su tako da odgovaraju i opsegu 2 centimetra manjem i 2 centimetra većem od označenog. To znači da na primer veličina 80 odgovara izmerenom obimu od 78 do 82 centimetra ispod grudi.
Potom izmerimo prsni opseg. Krojački metar postavimo preko leđa u visini leđnog izreza (na mestu gde se grudnjak obično zakopčava) pa preko prsnih bradavica. Tu meru potom upoređujemo sa ranije izmerenim opsegom ispod grudi.
Ako je prsni obim veći od potprsnog za 12 do 14 centimetara, odgovarajuća veličina korpi je A. Ako je veći za 14 do 16 centimetara, broj korbe je B, ako je veći za 16 do 18 centimetara, korpa je C, ako je veći za 18 do 20 centimetara, potrebna vam je korpa D, za obim veći 20 do 22 centimetara, veličina je E, odnosno, ako je veći za 22 do 24 centimetara, korpa je F.

2p gl 22315

Na primer, ako je obim ispod grudi 80 centimetara, a prsni opseg između 96 i 98 centimetara, potrošačici najvjerojatnije odgovara grudnjak s oznakom veličine 80C. Nadamo se da će vam ovi korisni saveti ubuduće olakšati kupovinu brushaltera koji je u potpunosti po vašoj meri.

Poslednje vesti
Ne propustite