06.09.2015

Luksuz u malim bočicama: Beogradsko carstvo niche parfema

U samom srcu Dorćola, na uglu ulica Kralja Petra i Zmaja od Noćaja, smeštena je parfimerija Metropoliten – jedina beogradska adresa na kojoj se mogu naći niche parfemi. Nastala u skladu sa stavom da je umetnost sastavni deo parfema i da je svaki parfem umetničko delo, postala je mesto u kome stanuju parfemi koji imaju ličnost.

1p m 6915

Uvođenjem drugačijeg koncepta Metropoliten je napravio mali, ali odvažan korak ka stvaranju prve beogradske art parfimerije. Izdvojeni iz “mainstream” zone, niche parfemi su ponikli iz potrebe za mirisima koji će nositi prave emocije. Poput mirisne avangarde, oni su otvoreni za eksperimente i prodaju se u koncept-parfimerijama, ili vlastitim, brendiranim radnjama.

2p m 6915

Zato je Metropoliten pravi lek za dušu koja se umorila od iskomercijalizovanih, trendy i takozvanih must have mirisa. Zahvaljujući stručnom osoblju kog čine pravi znalci iz ove oblasti, posetioci imaju priliku da, osim u čarobnim mirisima, uživaju i u pričama o putešestviju Kenedijevog parfema Eight&Bob ili o legendarnom Fracasu iz 1948. godine, koji je i Madonnin favorit.

3p m 6915

Neki od parfema koji definišu Metropoliten mirisni koncept su i Escentic Molecules, Juliette Has a Gun, Bond No9, Comme des Garcons… Ukoliko želite da svoju individualnost izrazite u samo jednoj kapi parfema, ovo je sigurno prava adresa za vas.

4p m 6915

A osim luksuznih mirisnih nota, očekuju vas i najekskluzivnije dermo-kozmetičke linije za negu lica, tela i kose, zatim visoko selektivni tehnološki i bio-dermatološki brendovi, kao i prirodni i organski proizvodi. Tu su i specifični aromaterapeutski preparati koji donose tajne lepote, opuštanja i uživanja sa svih pet kontinenata, ali i mirisne sveće kao najprefinjeniji statusni simboli i ukrasi.

5p m 6915

Kao mesto sa novom dimenzijom elegancije, Metropoliten je deo zvanične turističke ponude Beograda koje poziva na otkrivanje kreativne zone mirisa.

6p m 6915

7p m 6915

8p m 6915

9p m 6915

10p m 6915

Foto: Facebook/Metropoliten

Poslednje vesti
Ne propustite