04.12.2015

Magazina Rolling Stone objavio listu 50. najboljih albuma u 2015.

Kraj godine rezervisan je za sumiranje utisaka, a po dobro poznatoj tradiciji, časopis Rolling Stone izabrao je 50 najboljih albuma objavljenih u 2015. Zato, ako ste zaboravili šta smo sve slušali prethodnih 11 meseci, vreme je da se podsetite.
Iako je poslednjih dana najslušaniji album “25”, pop zvezde Adele, koji je u samo dve nedelje oborio sve rekorde prodaje i zavladao svim svetskim top listama, prethodnih meseci bilo je još zanimljivih muzičkih izdanja. Među njima je i sjajan album Kendricka Lamara “To Pimp a Butterfly” koji je zauzeo prvo mesto na listi Rolling Stone magazina, dok se Adele našla na viskom drugom mestu. Treća pozicija rezervisana je za Drake-a i njegov album “If You’re Reading This It’s Too Late”, koji je izašao još u februaru.
Među prvih 10 su i The Weeknd i Blur na čiji smo album “The Magic Whip” čekali punih 12 godina. Novi CD Lane Del Rey – “Honeymoon” našao se na 12. mestu dok je trijumfalni povratak Keitha Richardsa sa izdanjem “Crosseyed Heart” zauzeo 17. poziciju.
Zanimljivo je da se, nekadašnja neprikosnovena muzička zvezda Madonna sa albumom “Rebel Heart” našla tek na 45. mestu, a tek malo bolje, prošla je Selena Gomez, čiji je CD “Revival”, 43. na listi.
Ukoliko želite da saznate tačne pozicije svih 50 albuma možete posetiti internet stranicu magazina Rolling Stone. 

Foto: rollingstone.com/ilustracija Ryan Casey

Poslednje vesti
Ne propustite